Vali Orhan Tavlı, Lapseki İlçesi Umurbey Balcılar Grup Köy Yolu’nda devam eden silindirle sıkıştırılmış beton yol çalışmalarını yerinde inceledi.
 
Vali Orhan Tavlı ilk olarak Tabaklardüzü’nde bulunan beton santralinde incelemelerde bulundu. Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü tarafından Vali Orhan Tavlı’ya verilen bilgiye göre; beton santralinin günde ortalama 700 metreküp üretim yaparak 700 metre döküm gerçekleştirme kapasitesine ulaştığı belirtildi. Lapseki ilçesi Umurbey Balcılar Grup Köy Yolu projesi kapsamında; 12 km silindirle sıkıştırılmış beton yol döküldüğü, yolda yatay ve düşey işaretlemelerin ve yol çizgi imalatların tüm hızıyla devam ederken, finişer ile 15 cm sıkıştırılmış tabaka şeklinde dökümü yapılan Lapseki ilçesi Umurbey’den başlayarak Biga ve Çan’ın Grup Köylerini bağlayan silindirle sıkıştırılmış beton yol tamamlandığında daha güvenli ve keyifli bir sürüş hizmeti sağlayacak.
 
Vali Orhan Tavlı’nın Lapseki ilçesi Umurbey Balcılar Grup Köy Yolu incelemelerinde Vali Yardımcısı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Terzialan Alan Belediye Başkanı Tuncay Göymen, Lapseki İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin ile muhtarlar da eşik etti.


Kaynak: Haber Merkezi