Geyikli Belediyesi tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Yeni İskele Sahili’nde çevre temizliği etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuşan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “Geyikli’de otellerimiz, pansiyonlarımız, restoranlarımızda ve yine dediğim gibi sahillerimizde 10-15 bin kişiyi ağırlamaya hazırız” dedi.

Ezine ilçesine bağlı Geyikli beldesinde belediye tarafından 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Yeni İskele Sahili’nde çevre temizleme etkinliği gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkan Mevlüt Oruçoğlu ve çok sayıda gönüllü katıldı.

TOPLUMSAL BİR FARKINDALIK YARATMAK ADINA BÖYLE BİR ETKİNLİK ORGANİZE EDİLMİŞ
Etkinlikle konuşan Ezine Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, “Dünya Çevre Günü nedeniyle Geyikli Belediye Başkanımızın organizasyonuyla, Geyikli Sahili’nden başlayarak özellikle belediye çalışanlarımız site sakinlerimiz ve bizlerin katılımıyla böyle bir fakındalık oluşturmak istedik. Ezine’mizin 37 kilometrelik sahil bandı var. Maalesef bütün sahillerimize baktığımızda alkol şişelerinin, plastik kutularının çokça yer aldığını görüyoruz. Bir plastiğin doğada kaybolmasının süresi 300 yıl. Bunu düşündüğümüzde insanoğlu doğaya tahripkar hareket etmekte.  Toplumsal bir farkındalık yaratmak adına böyle bir etkinlik organize edilmiş. Başkanımıza teşekkür ediyorum”  dedi.
DOĞAYA SAHİP ÇIKAN NESİLLER YETİŞTİRMEK BİZİM EN BÜYÜK VAZİFEMİZ
Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, ise “Dünya Çevre Günü nedeniyle yapmış olduğumuz etkinlik. İnsanoğlunun doğaya vermiş olduğu zararı hiçbir canlı vermiyor. Biz de bunu bir nebze olsun azaltırsak ‘ne mutlu’ diyoruz. Merkezi hükümetin ve hükümetin vermiş olduğu destekle ciddi bir ağaçlandırma çalışma oldu. Hükümetinde buna  ne kadar duyarlı olduğunun göstergesidir. Belki Cumhuriyet tarihinin en fazla ağaçlandırma kampanyası geçen sene gerçekleştirildi. İnşallah bu insanlarda farkındalık oluşturur ve doğaya zarar vermez. Çünkü yarın ki nesillere, düzgün, temiz ve her zaman doğaya sahip çıkan nesiller yetiştirmek bizim en büyük vazifemiz” ifadelerini kullandı.
MİSAFİRLERİMİZ, SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYMAK ŞARTIYLA GEYİKLİ’YE BEKLİYORUZ
Geyikli Belediye Başkan Mevlüt Oruçoğlu, geçen yıl aynı vakitlerde bu etkinliğin yapıldığını söyleyerek, “Sağ olsun sayın kaymakamımız, Ezine Belediye Başkanımız davetimize icabet ettiler. Onlarda bizle beraber bu etkinliği katıldılar. Şuan Geyikli sahillerinde kum makinesiyle temizliklerimizi yaptık. Şezlonglarımız açılıyor. Kovid-19 sürecinden beri Geyikli sahillerimizde bütün önlemleri almış bulunmaktayız. Geyikli’de otellerimiz, pansiyonlarımız, restoranlarımızda ve yine dediğim gibi sahillerimizde 10-15 bin kişiyi ağırlamaya hazırız. Bütün misafirlerimiz, sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla Geyikli’ye bekliyoruz. Buradan ‘biz hazırız’ diyoruz” diye konuştu.
 
BUNDAN SONRADAN AYNI HASSASİYETLE, KESİNLİKLE TEDBİRİ ELDEN BIRAKMIYORUZ
 
Pandemi sürecinde beldede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mevlüt Oruçoğlu,  “Pandemi sürecinde bütün gün sokakları, ortak kullanım alanlarını, iş yerlerini dezenfekte ettik. Hayır sever iş adamlarımızdan 35 bin adet maske temin ettik. Maskeye bir kuruş para vermeden, hala şuan yedekte 8-10 bin tane maskemiz var. Pazar yerinde vatandaşlarımıza  maske dağıtımı yapıyoruz. Bundan sonradan aynı hassasiyetle, kesinlikle tedbiri elden bırakmıyoruz. Sayın cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, sağlık bakanımız, Bilim Kurulu bu konuyla ilgili çok ciddi uğraş sarf ettiler. Bu süreci hep beraber inşallah atlatacağız. Ezine, Geyikli bölgemizde hiçbir vaka haberimiz olmadı. Bundan sonrada inşallah olmayacak. Biz buna hazırlıklıyız. Temmuz, Ağustos aylarında buraların çok yoğun olacağını düşünüyoruz. İstanbul’dan gelen yazlıkçı misafirlerimiz var. 14 gün karantina sürecimiz var. Bu kurallara uyuyorlar. Zabıta ekiplerimiz onların alışverişlerinde, günlük ihtiyaçlarında bir telefon açtıklarında hizmette bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
Arzu Baladur