Kirazlı ve Balaban bölgesinde yıllardır devam eden maden arama çalışmasına karşı, şehir dışından bölgeye gelerek izinsiz ormanlık alanı işgal eden eylemciler, madendeki çalışmaların durmasına rağmen bölgeyi işgal etmeye devam ediyor. Eylem bölgesini alem yerine çeviren gurup, bölgede çalışan güvenlik görevlilerine hakaret ettiği iddia ediliyor.
 
Balaban’da orman alanını işgal eden, tüm uyarı ve cezalara rağmen alanı terk etmeyen grup, bu kez de Maden sahasındaki Güvenlik Görevlilerini ağza alınmayacak hakaretlerle tahrik etmeye çalıştı. Kadın güvenlik görevlisinin annelik duygularına bile hakaret eden grubun saldırgan tavırlarına güvenlik görevlileri sağduyulu yaklaştı. Ancak yaşananlar, Çanakkale dışından gelerek bölgeye yerleşen grubun olay çıkarmaya yönelik girişim içerisinde olduğunu gösterdi.
 
Dün akşam saatlerinde Kirazlı maden sahası önüne gelen grup, alanda görev yapan güvenlik görevlilerine ağza alınmayacak hakaretlerde bulunmaya başladı. Alanda görevli Kadın Güvenlik görevlisinin anneliğine bile hakaret eden grubun tahrikleri üzerine tansiyon yükselince, diğer görevliler araya girerek kadın güvenlik görevlisini bölgeden uzaklaştırdı. Ancak grup, bu kez sahadaki görevlilere küfür ve hakaret etmeyi sürdürdü. Güvenlik görevlilerinin sağduyulu yaklaşımı, olası bir gerginliği önledi. Şehir dışından gelerek orman arazisinde illegal şekilde konumlanan grup, daha önce de bir çok kez köylülerin huzurunu bozmakla suçlanmıştı. Özellikle yakın köylerde yaşayanlar, alanda kimliklerini bilmedikleri kişilerin varlığından rahatsız olduklarını çokça dile getirdiler.
 
Alanda kanunsuz şekilde konuşlanan şahıslar hakkında bugüne kadar bir çok kez para cezası uygulandı. Bir yandan eylemlerin birinci yıldönümü için alana kalabalık toplamayı amaçlayan paylaşımlar yapılırken, tarih yaklaştıkça güvenlik görevlileri üzerinden gerginlik çıkarma çabaları, alanda bulunanların farklı amaçları olduğunu gözler önüne serdi.

Geçtiğimiz Ekim ayında faaliyetlerine ara veren şirket, alandaki tüm çalışmalarını durdurmuş, sahada güvenlik görevlileri dışında personel kalmamıştı. Birçok kez alanda çalışmaların devam ettiği şeklinde algı oluşturulmaya çalışılsa da, bunun yalan olduğu ortaya çıkınca grup bu kez ekmek parası için alanda bulunan güvenlik görevlilerini hedef almaya başladı. Ağza alınmayacak hakaret ve küfürlerle çalışanları taciz eden grubun bu faaliyetlerini daha ileri götürmesinden endişe ediliyor.
 


Kaynak: Haber Merkezi