Ayvacık Turizm Kültür Doğa ve Spor Derneği Sözcüsü ve ilçenin eski Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, tatil cenneti Assos ile ilgili güzel haberleri vererek bölgenin sezona hazır olduğunu söyledi.
 
Normalleşme sürecine adım adım ilerlerken, en çok turizm bölgelerinin durumu merak ediliyor. Dünyada tanınan turizm mekanlarından biri olan Assos ile ilgili güzel haberleri ise eski Başkan Şehin verdi,  Aynı zamanda kendisi de Assos’ da Turizm işletmecisi olan Şahin, “Bölgenin turizm hareketi genelde 15 Haziran’dan sonra başlamakta olup, aktif olarak Kasım ayına kadar uzanmaktadır.
 
Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid 19 virüsü sorunundan dolayı iç turizmin ne olacağı düşünülse de, Cennet köşesi koyları ve bu alanlara kurulu işletmeleri ile Assos, yaz sezonuna yeni normallerle hazır. Tatilin adresi, yeni normalleri sağlayan işletmeleri ile Ayvacık’ın Turizm işletmeleri olacak” diye konuştu.
 
Kuzey Ege’ nin incisi Çanakkale Assos ‘tan, “Sezona yeni normaller ile hazırız.” vurgusu ile ses veren Ayvacık Turizm Kültür Doğa ve Spor Derneği Sözcüsü ve ilçenin eski Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin, “Cennet kıyılarda Yaz Turizmi için geri sayım bşaladı” diyerek, sezon hazırlıklarının tamamlandığını duyurarak şu bilgileri paylaştı:  “Turizmciler ve yerel halk mevsim gereği turizm hazırlıklarını sürdürmekte  Bölgenin turizm hareketi genelde 15 Haziran’ dan sonra başlamakta olup aktif olarak Kasım ayına kadar uzanmaktadır.  Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid 19 virüsü sorunundan dolayı, Turizmin ne olacağı düşünülse de, Kuzey Ege’nin incisi Ayvacık kıyılarının tüm Turizm işletmeleri yeni normaller ile tatilin adresi olacak”