Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti presto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı ve Değirmenlik sokakta sessiz durma eylemi gerçekleştirdi.
 
Merkeze bağlı Kurşunlu köyünde geçtiğimiz gün sabaha karşı 02.40 sıralarında iki çocuk annesi Fatma K., kızı Duygu Kökoğlu ile birlikte çalıştığı fabrikanın gece vardiyasından çıkarak, servis aracıyla Kurşunlu köyündeki annesinin evine gitti. Evin bulunduğu sokakta bir aracın arkasına gizlenerek bekleyen boşanma aşamasındaki eşi Aydın Kökoğlu, Fatma Kökoğlu ile kızının önünü keserek tartışmaya başladı. Bu sırada belinden bıçak çıkaran Aydın Kökoğlu, kızının engellemeye çalışmasına rağmen eşi Fatma Kökoğlu'nu bıçakladı. Genç kız panik ve korku içinde bir komşusunun evine sığınıp, yaşadıklarını anlattı. Aydın Kökoğlu ise olay yerinden kaçtı. Kalbinden ve karnından yaralanan Fatma Kökoğlu, ambulansla götürüldüğü Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Eşini bıçaklayarak öldüren Aydın Kökoğlu ise, suç aletiyle birlikte jandarmaya teslim oldu. Aydın Kökoğlu, ifadesinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Fatma Kökoğlu'nun cenazesi gözyaşları içerinde toprağa verilmişti.

Yaşanan bu olayın ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları kadına karşı işlenen suçları, cinayetleri ve şiddeti presto etmek amacıyla Cumhuriyet Meydanı ve Değirmenlik sokakta sessiz durma eylemi gerçekleştirdi. Düzenlenen eyleme çok sayıda vatandaş katıldı. Eylemin gerçekleştiği esnada sokakta bulunan bazı vatandaşlar eyleme destek verdi. Eylem sırasında sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına dikkat edildi.
 
Eylem sonunda açıklama yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sibel Erol, "Türkiye genelinde kadınlara yapılan cinayetlerin, kadınların canlarının yok edilmesi, bir bir eksilmesi, ilimizde de gerçekleştirilen kadın cinayetinden sonra çığlığımızın duyulması için sessizlikle yaptığımız bir eylem oldu. Biz burada partili, partisiz herkesi kadın cinayetlerine son demeye davet ediyoruz. Ülkemizin ve dünyamızın nüfusunun yarısını taşıyan kadının insan olarak değerinin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bütün vatandaşlarımıza bu sağduyu ile kadınlara yapılan haksızlıklara ve kadın cinayetlerine, çocuk istismarına son vermelerini istediğimiz bir eylem oldu. Kadın cinayetleri elbette bitmeyecek. Biliyoruz ki yasalar bu anlamda kadın cinayetlerine gerekli, ağır, etkin bir ceza vermiyor. Ama biz bir farkındalık olsun insanlar kadınlara olan tavır ve davranışlarında insan haklarına uygun  davransınlar istedik. Böyle bir farkındalık yaratmak istedik. Çanakkale halkı bu anlamda çok duyarlı.” dedi.

Muzaffer Cirtel