Serbest dalış branşında bir çok rekor kıran Milli sporcu Birgül Erken, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  101’inci yılı nedeniyle monopalet ile tek nefeste 101 metre yatay  dalış gerçekleştirdi.

Çanakkaleli rekortmen dalgıç Birgül Erken 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı  101’inci yılında anlamlı bir dalışa imza attı. T.C.Gençlik ve Spor Bakanlığı adına düzenlenen bayrak koşusuna monopalet ile tek nefeste 101 metre yatay dalış gerçekleştirerek katıldı.

Dalışın ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Erken, “ T.C.Gençlik ve Spor Bakanlığı adına düzenlenen bayrak koşusuna Monopaletimle katılarak 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında derin maviliklerden ecdada selam gönderdiğim dalışımı gerçekleştirdim. 19 Mayıs 2020 Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında; 101'nci yılında, 101 metre tek nefes ile yatay dalış yaparak anı dalışımızı. 19 Mayıs ruhuna adadık. Dalışımın sonunda dev Türk bayrağımızı maviliklerde açarak ulusal egemenlik yolunda başta Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmetle ve hürmetle andık.   Dalışıma eşim sualtı fotoğrafçısı Dr. Değer Erken, Milli takım antrenörü Cenk Koç ve Milli sporcusu Serkan Toprak eşlik ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arzu Baladur