Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, 15 Mayıs 2020 Cuma günü saat 16.00'da Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla düzenlenen Marmara Bölgesi Oda ve Borsaları Ekonomik İstişare Toplantısına video konferans yöntemi ile katıldı.

Bölge Toplantısında Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı konuşmada, oda ve borsalara, salgınla mücadele sürecinde daha büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, “Bizler, iş dünyası ile hükümet arasında köprü görevi üstlenerek, sahadaki sıkıntıları, en hızlı şekilde iletiyoruz. Bu çerçevede, salgının başladığı Mart ayında, sizlerden aldığımız bilgilerle, hükümete 70 maddelik bir öneri seti sunduk. Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. Sonrasında da sizlerle istişare içinde, sorunları ve önerilerimizi iletmeye devam ettik. Çünkü bu dinamik bir süreç. Her gün yeni bir konu, yeni bir sıkıntı ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hiç ara vermeden üyelerimizle temasta olup, sıkıntı ve önerileri toplamayı sürdürelim” dedi.

“Sağlık ile geçim arasındaki dengeyi ayarlamamız gerekiyor”
Marmara bölgesindeki oda/borsaların da bu vizyonla çalıştığını belirten Hisarcıklıoğlu şunları kaydetti: “Üyelerimize hizmete devam ettiğinizi görmekten de, ayrıca gurur duyuyorum. Sizler, tüm başkanlarım, canla-başla gayret gösteriyor, üyelerimizin nabzını tutuyor, onlara tercüman oluyorsunuz. Öneriler hazırlayıp, bize aktarıyorsunuz. İşte bugün de sizlerin ileteceği her konuyu, bu akşam ilgili bakanlara ileteceğiz. Böylece üyelerimizin, camiamızın dertlerini bir nebze olsun çözmüş ve onları rahatlatmış olacağız.” Hisarcıklıoğlu, hükümetin bir yandan sağlık alanındaki tedbirleri alırken, diğer taraftan da ekonomiyi canlı tutacak önlem paketlerini hazırlayıp uyguladığını anımsatarak, “Çok şükür, şimdi normalleşme sürecini konuşmaya başladık. Biz TOBB olarak, ekonomi için hazırlanan destek paketlerine katkı sağladığımız gibi, şimdi de normalleşme sürecinin planlanmasına da katkı sağlıyoruz. Kuşkusuz burada, sağlık ile geçim arasındaki dengeyi ayarlamamız gerekiyor. Normalleşme sürecini de iyi planlanmış bir şekilde yürüttüğümüz takdirde, bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyorum. İnşallah bu zor günleri de hep birlikte geride bırakacağız” dedi. Başkan Kaya Üzen toplantıda, son günlerde tüm Dünya’da ve Ülkemizde yaşanan korona virüs salgını sebebiyle iş dünyasında yaşanan sıkıntıları ve çözüm önerilerini aktardı. Aynı zamanda Başkanlığını yürüttüğü UMAT Gümrük ve Turizm İşletmeleri Tic.A.Ş. ile ilgili olarak, yeniden yapılandırma inşaatı devam eden İpsala Gümrük Kapısı ve yeni yapılacak olan tır parkı ile ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Haber Merkezi (Kaynak Çanakkale Ticaret Borsası)