Koronavirüs ile mücadelede yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Koronavirüs hasta sayılarının ve vaka sayılarının azalması nedeni ile vatandaşlarımızda bir rehavet gözlemliyorum. Bu olumlu gelişmeler ile birlikte sokakta maske takmayan, sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşların sayısı artmaya başladı. Ben Kepez Belediye Başkanı olarak biraz daha sabır diyorum” dedi.
Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs Türkiye’de etkisini kaybetmeye devam ediyor. Saplık Bakanlığı tarafından günlük açıklanan verilerde  pozitif yeni vaka sayısı her geçen gün azalırken, iyileşen hasta sayısı artıyor. Öte yandan virüsün nedeniyle hayatını kaybedenlerinde sayısı azalıyor. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ise yaşanan bu olumlu tablonun insanlar üzerinde rehavet yarattığını söyleyerek,  koronavirüs tedbirlerine uyulmasına devam edilmesi gerektiğini vurguladı.
 
BU HİZMETİMİZİ KORONAVİRÜS SALGINI SONA ERİNCEYE KADAR SÜRDÜRMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ
Koronavirüs sürecinde normal belediye çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Birol Arslan, “Koronavirüs süreci ile alakalı olarak da Kepez Belediyesi olarak çalışmalarımızı 2 bölüme ayırdık. Bu bölümlerden birincisi sosyal işler bölümünde yaptığımız çalışmalar ikincisi ise  temizlik  işlerinde yaptığımız çalışmalar. Koronavirüs Çalışmalarımızın Sosyal kısmındaki çalışmalarımız koronavirüs vakaların Türkiye’de görülmesinden bugüne kadar sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın ve yine sokağa çıkma kısıtlaması olan kronik hastalığı bulunan  vatandaşlarımızın market alışverişlerini, eczane alışverişlerini, ayrıta elektrik faturalarını, doğalgaz faturalarını, su faturalarının ödenmesi konusunda, Kepez Belediyesi ekiplerimiz kısıtlaması bulunan  bu grubun yardımına koştu. Bu çalışmaları yapan ekiplerimiz haftanın yedi günü sabah 08.30, akşam 18.30 saatleri arasında belediyemizin 263 00 10 numaralı telefonunu arayarak yardım talep eden kepezlilerin yardımına koşuyor. Yardım talep eden ve sokağa çıkma kısıtlaması bulunan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları bu ekibimiz tarafından yerine getiriliyor. Bu çalışmamızı 17 Mart tarihinden buyana sürdürüyoruz ve bu hizmetimizi koronavirüs salgını sona erinceye kadar sürdürmeye de devam edeceğiz. Ayrıca yine belediye ait telefon hattımızdan yine haftanın yedi günü 08.30/18.30 saatleri arsında psikolojik desteye ihtiyaç duyan ailelere, Belediyemiz psikologları aracılığı ile psikolojik destek hizmeti veriyoruz” şeklinde konuştu.

TEMİZLİK VE DEZENFEKTASYON ÇALIŞMALARINDA ÇOK BAŞARILI OLDUK
Koronavirüs ile mücadelede temizlik ve hijyen konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Arslan, “Koronavirüs salgını çalışmalarımızın ikinci ve yoğun olarak gerçekleştirdiğimiz temizlik ve hijyen çalışmalarında ise önemli çalışmalar yaptık. Kepez Belediyesi olarak temizlik ve hijyen çalışmalarında çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Burada yeri gelmişken Belediye çalışanlarımıza çok teşekkür etmek istiyorum, Kepez Belediyesinde temizlik ve hijyen çalışmalarından sorumlu bir ekip kurduk ve bu ekip çok başarılı çalışmalar yaptı. Temizlik ve hijyen çalışmaları kapsamında Kepezde tüm resmi kurumlar her gün yıkandı ve dezenfekte edildi. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanemiz her gün yıkanarak dezenfekte ve ilaçlandı. Kepezde bulunan tüm sağlık ocakları yine aynı şekilde dezenfekte edildi. Kepez’ in ana arterlerinde bulunan ve açık olan tüm esnaflarımızın işyerleri yine her gün dezenfekte edildi. Bunun yanı sıra çocuk parkları, otobüs durakları, Kepezde bulunan büyük siteler apartmanlar dezenfekte edildi. Kepez çok büyük bir belde ve 18 bin 500 su abonesi var ve yaklaşık nüfuzumuz 40 bin. Bu kadar geniş bir alanda Kepez Belediyesi temizlik ve hijyen ekiplerimiz çok önemli ve büyük bir başarı ile hijyen çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Bu çalışmalarımı9zı gören köy muhtarları da bizleri arayıp temizlik ve hijyen konusunda yardım istediler bu yardımları da gerçekleştirdik ve herkesin yardımına koltuk Kepez Belediyesi olarak. Yardımına koştuğumuz ve dezenfekte ettiğimiz köy sayısı da 30’dur. “10 Mayıs Pazar günü yaklaşık 50 günü aşan bir süredir sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve 65 yaş üzeri vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımıza sokağa çıkma izini geldi.Pazar günü saat 11.00 ila 15.00 saatleri arasında sokağa çıkmak için can atan bu kesimin maskelerinin olmayacağı varsayımı ile belediyemize ait ü noktada ve artı kuracağımız 3 nokta olmak üzere toplam 6 noktada Pazar günü maske dağıtımı yapacağız. Kepez Belediyesi Hamideye Mahallesi Hizmet Noktamız, Boğaz Kent Mahallesi hizmet Noktamız ve merkezdeki belediye Binamızda bu noktalara ilave olarak da 3 seyyar noktada Pazar günü ücretsiz maske dağıtımı yapacağız” şeklin konuştu.

BU ZOR SÜREÇTE AİLE EKONOMİLERİNE DESTEK  ÇALIŞMALARIMIZDA OLDU
Aile ekonomilerine destek olacaklarını söyleyen Arslan, “Bu zor süreçte aile ekonomilerine nasıl destek olacağımızı da kararlaştırdık. Biliyorsunuz kısa bir süre önce Olağanüstü belediye meclisi toplantısı yaptık. bu olağanüstü meclis toplantısında da çok önemli kararlar aldık. Kepezdeki su fiyatlarında yüzde 50 indirim yaptık. Su faturalarını 3 ay öteledik. Kepez belediyesinin kiracısı olan esnaf kardeşlerimizin kira ödemelerini bu süreçte tamamen iptal ettik. Tüm esnaflarımızdan katı atık ücretlerini salgın süresince almama kararını da aldık. Koronavirüs sürecinde zor bir dönem geçiren vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza Kepez Belediyesi olarak elimizden gelen tüm yardımı yaptık” dedi.
Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, “Koronavirüs hasta sayılarının ve vaka sayılarının azalması nedeni ile vatandaşlarımızda bir rehavet gözlemliyorum. Bu olumlu gelişmeler ile birlikte sokakta maske takmayan, sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşların sayısı artmaya başladı. Ben Kepez Belediye Başkanı olarak biraz daha sabır diyorum. Tüm kurarlara uymaya devam edelim özellikle Ramazan bayramı sonuna kadar. Ancak ne olursa oldun Ramazan bayramından sonrada tedbiri elden bırakmayarak bir süre daha koronavirüs ile ilgili kurallara uyalım. Biliyoruz ki tüm dünyada 2. Bir koronavirüs dalgasının geleceği endişesinden  söz ediliyor.   Bizde bu dalgadan etkilenmemek için çok güzel yönettiğimiz  bu süreci tehlikeye atacak tedbirsizlikleri yapmayalım hadi biraz daha evde kalalım” şeklinde konuştu.
 
Arzu Baladur