Gökçeada’da pandemiye karşı uyarı ve önlemler aralıksız devam ederken tarımsal üretimde unutulmadı. Gökçeada İlçe Tarım aracılığıyla üreticilere kuru fasulye tohumu dağıtımları yapıldı. Gökçeada COVİD19 mücadelesinde hız kesmiyor. Kolluk güçlerinin uyarı ve ikaz anonsları sürekli devam ederken gıda satış ve üretim noktaları da aralıksız denetlenerek kurallara uyum konusunda taviz verilmedi.

Gökçeada İlçe Tarım görevlileri merkezde emniyet ve zabıta, köylerde jandarma ile işbirliği içinde denetim yaparak COVİD19 mücadelesini taviz vermeden devam etti. Gökçeada İlçe Tarım rutin işlerinin yanı sıra gerçekleştirdiği denetleme işlemleri dışında da üreticilerin yanında olmaya devam ediyor. Ülke genelinde yapılan üretim planlamasında adamızda desteklenecek ürün olarak belirlenen kuru fasulye tohumlarının dağıtımı bu gün gerçekleştirildi.

 Başvuruları daha önce alınan üreticilere tohumları bu gün köylerinde ve tarlalarında teslim edildi. Tohumlarını teslim alan üreticilere süreçte yaşanacak her türlü sıkıntı için destek olunacağı mesajı da verilerek COVİD19 sonrası sürecin olumlu ve sağlıklı olması için üretimin önemine vurgu yapıldı.

Damla Şener Okdaş