Koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi veren Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Vatandaşlarımıza özellikle şunu söylemek istiyorum; onlar evde kalsınlar biz verdiğimiz telefonların başında her türlü hizmete hazırız.  Bu hizmeti vermek için Belediye ve Kaymakamlık olarak hazırız” dedi.

Çin’in Vuhan kentinde çıkan koronavirüs Türkiye’de gün geçtikçe etkisini kaybetmeye başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre iyileşen hasta sayısı, pozitif yeni vaka sayınsı geçmiş durumda.  Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise geçen bu süre zarfında ilçede korona virüs ile mücadelede neler yapıldığını aktardı. Başkan Eyüp Yılmaz 14 kurala uymayı tekrar hatırlatarak “Vatandaşlarımıza özellikle şunu söylemek istiyorum; onlar evde kalsınlar  biz verdiğimiz telefonların başında her türlü hizmete hazırız.  Bu hizmeti vermek için Belediye ve Kaymakamlık olarak hazırız” ifadelerini kullandı.
 
ŞÜKÜRLER OLSUN ŞU ANA KADAR BİR SIKINTIMIZ YOK
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz,  Lapseki Kaymakamlığı olarak hem de belediye olarak  çalışmalar yapıldığını söyleyerek, “Öncelikle Kaymakamlık bünyesinde Vefa Sosyal Destek Merkezi kuruldu.  Kaymakamlıkla beraber biz de bir merkez oluşturduk. Buradaki çalışanlarımız, hem Kaymakamlıktakiler hem de Belediyedekiler 7 gün 24 saat  vatandaşımızın hizmetindeler.  Vatandaşlarımız Kaymakamlığın 513 10 14  telefonunu ararlarsa ya da  Belediye Başkanlığına da 512  10 44  ve 512 20  65 numaralı telefonları ararlarsa  buradaki personelimiz 24 saat hizmet ediyorlar.  Tabi ki en başta alınan önlemlerimiz var. İlk başta pazarlar ile ilgili önlemler almıştık.  Bunun yanı sıra biliyorsunuz iş yerleri, okullar, camiler kapatıldı. Bütün bu kamu binaları olmak üzere , her hafta açık olan iş yerleri ile birlikte  Lapseki’nin tüm cadde ve sokaklarında 10 günde bir ilaçlama yapılıyor.  Bununla ilgili önlemlerimizi arttırdık ve şükürler olsun şu ana kadar bir sıkıntımız yok.  İnşallah böyle de gider. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, zorlu sürecin en başından beri yasak dolayısı ile evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik yapılan çalışmalara değinerek “65 yaş üstü başta olmak üzere evde kalan vatandaşlar için yaptığımız çalışmalar da var.  Lapseki’de Bin 62  evde kalan 65 yaş üstü vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımızın hepsi tek tek gezilerek onların hizmetinde olduğumuzu ve ihtiyaç duydukları anda aramaları gereken numaralar iletildi. Onlar bizi aradıklarında her türlü hizmeti onlara sunabileceğimizi  sadece evden çıkmamalarını özellikle belirttik. Onların da Pazar talepleri, Market talepleri, ilaç talepleri, hastane talepleri oluyor ve hepsini tek tek çözüyoruz” ifadelerini kullandı.

HER TÜRLÜ HİZMETE HAZIRIZ
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Aşevinin de ihtiyaç sahibi vatandaşların emrinde olduğunu belirterek “Lapseki Belediyenin bunların yanında yaptığı başka işler de var. Mağdur olan vatandaşlarımız da yanında olduk.  Örneğin dükkanını kapatan berber de mağdur oldu yanındaki çırak da. Bunlara da tek tek yardım ediyoruz.  Bunun yanında bizim bir aş evimiz var. Vatandaşlar talep ettiği sürece Aşevimiz Lapsekililerin hizmetinde olacak.  Bu aş evinde her gün yemek çıkartıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşımıza yemek dağıttık. Bunun yanında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak kolilerimizi iletiyoruz. Biz bu hizmetleri verirken vatandaşlarımıza evden dışarı çıkmamalarını söylüyoruz. Kalabalık ortamlara girmeyin ve gerekli önlemlerini almalarını söylüyoruz.  Başta sosyal mesafemiz olmak üzere verilen 14 kurala uymamız gerektiğini sürekli belirtiyoruz.  Vatandaşlarımıza özellikle şunu söylemek istiyorum; onlar evde kalsınlar  biz verdiğimiz telefonların başında her türlü hizmete hazırız.  Bu hizmeti vermek için Belediye ve Kaymakamlık olarak hazırız” ifadelerini kullandı.

KÖPRÜDEN GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR  YASAKLANDI
Türkiye’nin mega projesi, tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak olan Çanakkale 1915 Çanakkale Köprüsündeki gelişmelere de değinen Başkan Yılmaz “Lapseki Gelibolu ile bağlantı yerinde, Bursa- Çanakkale yolu üzerinde olan bir İlçe ve   en önemlisi de Türkiye’nin en önemli mega projelerinden bir tanesi olan 1915 Çanakkale Köprüsünün Asya ayağı Lapseki’de  Biz de Belediye olarak ilk günden itibaren burada gerekli tedbirleri aldık.  Kaymakam ile oradaki yetkililerle yaptığımız görüşmeler neticesinde  biz köprüyü izoleye kapattık.  Yani yaptığımız görüşme sonrasında dışarı çıkanlar çıktı, içeride kalanlar ise kaldı. Yani dışarıya giriş çıkış yasaklandı.  Ancak Köprüdeki çalışmalar devam ediyor.  Köprü eğer bir işçi alacaksa 14 gün onu izole ediyor. 14 gün sonra ancak içeri alabiliyor” dedi.

Arzu Baladur