Aydın Belediyesi tarafından Gökçeada Belediyesi aracılığıyla Gökçeadalılara dağıtılmak üzere gönderilen 5 bin domates, patlıcan ve biber (acı, tatlı) fidesi talepte bulunan yaklaşık 350 kişiye dağıtıldı. Pazar yerinde dağıtılacağı ilan edilen ve dağıtılması düşünülen 5 bin fide için gelen talep çok yoğun olunca izdihama engel olmak için belediye binasında dağıtıldı.

Pazar yerinde yapılan liste ve “Çözüm Merkezi”ne başvurular ile 350 kişiyi bulan talepte bulunanlar tek tek aranarak talep ettikleri fideler teslim edildi. 5 biber (22si acı, 3’ü tatlı), 5 pembe sofralık domates ve 4 Aydın Karası patlıcan fidesinden oluşturulan paketler Gökçeada belediye Başkanı Ünal Çetin’in mektubu ile birlikte talepte bulunanlara teslim edildi.

Fideler Aydın Belediyesi tarafından “Atalık, Yerel Köy Tohumları”ndan elde edilen fideler. Gökçeada Belediyesi ürünler üretilince tohumlarından bir kısmının belediyeye ulaştırılması ile bir tohum bankası oluşturarak “Atalık, Yerel Köy Tohumları”nı yaşatmak amacı ile fide alanlardan geriye dönüş beklentisinde olduğunu belirtti.

Damla Şener Okdaş