Bayram ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Nisa Bozkurt ve 3,5 yaşındaki kardeşi İbrahim Bozkurt ‘Evde Kal Bilimle Kal’ sloganı ile yaptıkları volkan patlaması deneyini videoya çekere sosyal medya hesabından paylaştı. Bayramiç Belediyesi ise evde deney yapan kardeşleri hediye ile sevindirdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında okulların kapatılması, 65 yaş üstü vatandaşlardan sonra 20 yaş altı vatandaşlara da sokağa çıkma kısıtlamasının ardından eve kapanan çocuklar sıkılmamak için okulda öğrendiklerini evde hayata geçiriyorlar. Evde çeşitli etkinlikler gerçekleştiren çocuklar, el sanatları, oyunlar, el işi ve bir çok çalışma gerçekleştiriyor. Evde kalan çocuklardan 8 yaşındaki Nisa Bozkurt ve 3,5 yaşındaki kardeşi İbrahim Bozkurt da evde deney yapıyorlar. Okulda öğrendiği volkan patlaması deneyini, kardeşi ile videoya çeken Nisa Bozkurt ‘Evde Kal Bilimle Kal’ sloganı ile paylaşınca herkes tarafından takdir topladı. Videoda, okulda öğrendiği deneyi evde bulduğu malzemelerle gerçekleştiren 8 yaşındaki Nisa, hem kardeşine hem de izleyenlere eğlenceli dakikalar yaşattı.
 
Bayramiç Belediyesi  ise minik kardeşlerin videosunu paylaşarak, “Nisa Bozkurt  ve kardeşi  İbrahim Bozkurt   volkan patlaması Evde Kal Bilimle Kal dediler ve deneyimizi yaparak bizden sürpriz hediye kazandılar. Haydi çocuklar sizde deneyimizi evde yapın,yayınlayın ve Bayramiç Belediyesi'ni etiketleyin sizde sürpriz hediyeler kazanın” ifadeleri kullanıldı.

Bünyamin Nami Tonka