Koronavirüs vakalarında son günlerde iyi bir tablo çiziliyor. İyileşen hasta sayısı, yeni vaka sayısını geçmiş durumda. Yaşanan bu tablonun ardından yetkililer tarafından yapılan pozitif açıklamalar vatandaşları rahatladı. Bu rahatlama sonucu kentte sıcak havanın etkisiyle vatandaşlar kendini dışarı attı.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsle mücadele devam ediyor. Yetkililer her fırsatta vatandaşlara ‘evde kal’ çağrısında bulunuyor. Öte yandan Türk bilim insanlarının hastalık üzerine aşı bulma çalışmaları devam ediyor. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından her gün yapıla vaka bilgilendirmesinde iyileşen hasta sayısı, pozitif vaka sayısını geçmiş durumda.  Bu olumlu tablonun üzerine yetkililer canlı yayınlarda yaptığı pozitif açıklamalar vatandaşları rahatlattı. Kentte ise bu rahatlamanın ardından,  sıcak havanında etkisiyle birçok insan dışarıya çıktı. Çarşı Caddesi ve Demircioğlu Caddelerinde  kalabalıklar oluşmaya başladı.

HER ŞEY BİTMİŞ DEĞİL
Vaka sayılarında yaşanan pozitif durum vatandaşlar rehavete kapılmasına neden oldu.  Uzun süredir evlerine kapanan Çanakkaleliler, yapılan olumlu açıklamaların ardından sıcak havayı görünce kendilerini dışarı attı.  Kentin işlek caddelerinde dışarı çıkan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.  Hastalıkta yaşanan bu olumlu tabloya rağmen uzmanlar vatandaşların ‘evde kal’ çağrısına uyması gerektiğini vurguluyor.

BANKALAR VE PTT’DE UZUN KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR
Koronavirüs tedbirleri kapsamında bankalar, kamu kurumları işlem yapmak isteyen vatandaşları tek tek içeriye almaya başlamıştı. Bunun sonucunda da bankaların yoğun olarak bulunduğu Çarşı Caddesi ve PTT binası önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Son dönemlerde ise bu kuyruklarda artış olduğu gözlendi. Özellikle PTT’nin önünde dün sosyal yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşların oluşturduğu kalabalık, koronavirüsün yayılması noktasında tedirginlik yarattı.

Mustafa Yalçın