Daha önce il genel meclisi tarafından RED oyu verilen GESTAŞ’a  “Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi Verilmesi “ dosyası bugün yine mecliste görüşülecek. Mecliste çoğunluğu elinde bulunan CHP’nin kabul etmemesinin ardından valilik tarafından tekrar mecliste gönderilen bu dosyaya ile ilgili son sözü meclis üyeleri söyleyecek.
 
Çanakkale’nin en büyük değerlerinden GESTAŞ son günlerde tekrar gündemde. Çanakkale Boğazı, Bozcaada, Gökçeada ve Balıkesir’in Marmara adasına ulaşımı sağlayan GESTAŞ,  geçtiğimiz günlerde bir gemisini satışa çıkartmış ve bir gemi de kiralamıştı. Bu karar ile bir kez daha tartışma konusu olan GESTAŞ’ın gemi satın alması için yetki istemişti.
İl Genel Meclisi üyeleri Mart ayı son oturumunda  GESTAŞ’ın gemi satın alması için “Borçlanabilme ve Kefalet Yetkisi Verilmesi “ raporu görüşmüştü.  Mart ayının son oturumunda meclisin çoğunluğunu elinde bulunduran CHP’nin grup kararı alması ile GESTAŞ’a yetki çıkmamıştı.
Olumsuz çıkan karar sonrası GESTAŞ dosyası Valilikten geri dönerek tekrar İl Genel Meclisi’ne geldi. Koronavirüs nedeniyle olağan toplantılar yapılamadığı için büyükşehir olmayan bütün illerin, İl Özel İdarelerine gelen bir genelge ile bir kereye mahsus il genel meclisi toplantısı kararlaştırıldı. Bu karar sonrası Çanakkale İl Genel Meclisi, bugün toplanma kararı aldı. Bu toplantının en önemli konularının başında GESTAŞ dosyası var.
 
CHP’NİN TAVRI MERAK EDİLİYOR
Yetki dosyası ilk meclise geldiğinde CHP olumsuz baktı. Dosyada tam açıklayıcı bilgi bulunmadığını belirten CHP grup kararı alarak dosyaya RED oyu verdi. Bu olay uzun süre kentin gündeminde yer aldı. Dosyanın valilik tarafından tekrar meclise gelmesi ile mecliste çoğunluğu elinde bulunan CHP’nin nasıl bir tavır sergileyeceği konuşuluyor. Kulislere yansıyan haberlere göre, bazı CHP’li meclis üyelerinin kararını değiştirebileceği konuşulurken, bazı CHP’liler ise tekrar grup kararı ile dosyaya RED oyu vereceklerini belirtiyor.
Uzun süredir AK Partili meclis üyeleri ile CHP’li meclis üyeleri arasında tartışma konusu olan GESTAŞ’a yetki verilip verilmeyeceği bugün belli olacak. Son sözü meclis üyeleri söyleyerek kararın sonucu açıklanacak.

Bünyamin Nami Tonka