Cevizin faydaları arasında, vücudun yağ yakmasını hızlandıran protein özleri içermesi vardır. Tokluk süresini uzatarak, aşırı açlık çekmeden kilo vermeyi sağlar. Karaciğeri güçlendirirp hormonları dengeler. Detoks etkisiyle vücudu içeriden temizler. Doymamış yağ içeriğiyle kabızlığı giderir. 
   Cevizi suyun içerisinde bekletmek, özlerinin iyice suya geçmesini ve sizin daha çok fayda görmenizi sağlar. Sonuç; sağlıklı ve hızlı zayıflamanın mucizesini bizzat yaşarsınız.

     Ceviz suyu nasıl yapılır derseniz;
   Gece yatmadan önce bir bardak suyun içerisine bir tam ceviz koyup sabaha kadar bekletin. Uyandığınızda dişlerinizi fırçaladıktan sonra aç karnına suyu içip cevizleri yiyin.
  Emziren anneler, hamileler, dyabet, tiroid ve kolesterol hastaları için uygun olan ceviz suyunu, istediğiniz kiloya inene kadar her gün yapmalısınız.

  Amerikan Sağlık Bakanlığı (FDA) cevizin içerdiği Omega-3 yağlarının hem zayyıflamada hem beyin sisteminde yararlı olduğunu resmen kabul etti. 

   Ceviz suyunu mucizevi hale getiren diğer özellikler ise, Protein içeriğiyle yağ yakmayı hızlandırıyor. Omega-3 yağlarıyla sinir sistemini koruyor.



 


Kaynak: İHA