Merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırlarında bulunan Troya Müzesi'nin Müdürü Rıdvan Gölcük, koronavirüs tedbirleri kapsamında müzelerin kapanmasının ardından, müze içerisinde sosyal medya üzerinden canlı yayın yaparak, vatandaşları müzedeki eserler hakkında bilgilendiriyor. Gölcük, yaptığı açıklamayla canlı yayınların nasıl gerçekleştirildiğini aktardı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerleri ziyaretçilere kapatıldı. Çanakkale'de merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırlarında bulunan Troya Müzesi'nin Müdürü Rıdvan Gölcük, alınan bu kararlar doğrultusunda kapanan Troya Müzesi'nde  sosyal medya üzerinden canlı yayınlar gerçekleştirerek, vatandaşlara müzede bulunan eserler hakkında bilgi veriyor. Gölcük, yapılan canlı yayınların nasıl gerçekleştiği hakkında bilgilendirmede bulundu.

Canlı yayın konularına bir hafta önceden karar verildiğini söyleyen Gölcük, “Müze uzmanımız bu süre içerisinde konusuna evinde hazırlanıyor. Müzeden gerekli doküman alışverişi sağlanıyor. Konunun çerçevesi oluştuktan sonra ise görsel tasarım süreci başlıyor. Ve bir gün önce sosyal medya duyuruları başlıyor. Yayın günü yayının yapılacağı yere karar veriliyor. İnternet sağlık çekiyor mu? Yere karar verildikten sonra masa, sandalye, uzatma kablosu, tablet ve telefon ve saat 14.00 yayındayız. Yayın sırasında müze uzmanız hazırladığı tüm bilgileri sizlerle paylaşırken Müzedeki ekibimiz ise büyük bir gayretle eserleri sizlere göstermeye çalışıyor. Yayın sonunda büyük bir rahatlama yayını sizi ulaştırmanın mutluluğunu yaşarken bir yandan da gelen soruları yanıtlamaya, tebriklere cevap vermeye çalışıyoruz. Canlı yayın kaydımız 24 saat İnstagram hesabında yer alırken bizler bir yandan yayın kaydını indirmiş ve Youtube sayfamızda yayınlamış oluyoruz. Ve bir sonraki yayının hazırlığı, görsel tasarımı süreci başlamış oluyor. Bu hafta yapmayı planladığımız 3 canlı yayın için hazırlıklarımız tüm süratle devam ediyor. Yepyeni konularla görüşmek üzere” ifadelerine yer verdi.

Arzu Baladur