Çanakkale genelinde maske dağıtılırken, bir tek Ayvacık ilçesinde köylere maske dağıtımı yapılmadığı belirtildi. Bir köyün karantinaya alındığı ilçedeki sıkıntının sorumlusu olarak yine AK Parti Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay gösteriliyor. Koronavirüs ile mücadele sürecinde de rol almaması ile suçlanan Tumay’ın daha çok Çanakkale’de durduğu ve buradan Ayvacık’ı yönetmeye çalışması nedeniyle hizmetlerde aksadığı belirtiliyor. 
 
İl genelinde merkez ve ilçeye bağlı köylere koronavirüs salgını nedeniyle maske dağıtımı yapılıyor. Kısa süre önce muhtar dernekleri başkanlarına ve oradan da muhtarlara ulaştırılan maskeler köylülere dağıtılıyor. İlin en önemli ilçelerinden biri olan Ayvacık’ta dağıtım yapılmadı. Köylere maske gitmemesi büyük sorun oluşturuyor. Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Gürcan İçcan, Ayvacık’ta köylre dağıtılmak üzere maske dağıtımı olmadığını belirterek, “Bizde henüz bu dağıtım uygulamasına geçilmedi.” dedi.

ÇANAKKALE DE OTURUP AYVACIK YÖNETİLMEZ
İlçede birçok alanda hizmetlerin aksadığı belirtiliyor. Son olarak buna maske dağıtımının da eklendiğini belirten ilçe halkı, bu sorunların iktidarın ilçedeki temsilcisi olan AK Parti Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Turan Tumay’dan kaynaklandığını belirtiyor. Tumay’ın daha çok Çanakkale merkezde yaşadığı ve ilçeye gitmediği için sorunları da görmediği belirtiliyor. Köylülerin kendisine ulaşmakta zorluk çektiği için sorunlarını çözülmediği belirtiliyor.

AK PARTİ ELEDİYEYİ KAYBETİ
AK Parti Ayvacık İl Genel Meclis Üyesi Tumay, bir önceki dönem de yine il genel meclis üyesi seçilmişti. O dönemde de ilçeye gitmemesi tartışma konusu olmuştu. 2004 yılında Ayvacık Belediye Başkanı seçilen Mehmet Ünal Şahin son yerel seçimde başkanlığı CHP’ye kaybetti. İlçede belediyenin CHP’ye geçmesine en büyük nedenlerden biri yine Tumay gösterilmişti. Tumay’ın hem ilçeye hizmet götürmediği hem de seçim zamanında AK Parti Adayı Şahin’e destek vermediği konuşulmuştu.
 
UZUNALAN KÖYU KARANTİNADA 
Ayvacık ilçesine bağlı Uzunalan Köyü'nde koronavirüs vakaları görülmesi üzerine uygulanan karantinada vatandaşlar sekizinci güne girdi. İlçeye 18 kilometre uzaklıkta bulunan 70 nüfuslu Uzunalan Köyü'nde, 3 vatandaşın koronavirüs testleri pozitif çıktı. Ayvacık İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla da köyde 10 Nisan günü 14 süreyle karantina uygulaması başlatıldı. 24 Nisan günü sona erecek karantina nedeniye jandarma ekipleri, köy giriş- çıkışlarını şerit çekerek kapattı.
Uzunalan Köyü Muhtarı Cengiz Can, köyde 3 koronavirüs vakası bulunduğunu, bu nedenle 14 günlük karantina uygulandığını belirtti.

Nazif Cemhan Şen