Romanya'dan İspanya'ya giden Bahama Adaları bayraklı dev petrol arama platformu 'Scarabeo 9', önceki gün boğazdan geçti. 'Scarabeo 9', Çanakkale açıklarına geldiği ve deprem tetikçisi olduğu iddia edilen HAARP Gemisi ile karıştırıldı. Öte yandan Jeoloji Profesörü Dr. Doğan Perinçek, yaptığı açıklamalarla ‘HAARP Gemisi’ diye bir şey olmadığını söyleyerek, iddia edilen geminin füze hareketlerini izlemek için görevlendirilmiş bir gemi olduğunu söylemişti.

Geçtiğimiz gün  çıkan deprem tetikçisi olarak nitelendirilen ABD'nin Sismik Araştırma HAARP Gemisi Çanakkale ve İzmir arasında da demir attığı iddia edildi. Ayrıca çıkan haberlerde bu platform gemiyle ile Türkiye’ye sismik saldırıların başlayacağı söylendi. Öte yandan Milli sporcu Alper Sunaçoğlu, HAARP Gemisi faaliyetlerini protesto etmek üzere 21 Nisan’da platforma yüzüp üstüne çıkacağını söylemişti. Aynı gün ise Bahama Adaları bayraklı, 115 metre boyunda ve 78 metre yüksekliğindeki petrol arama platformu 'Scarabeo 9', Marmara Denizi'nden saat 07.30'da Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. 36 bin 863 groston ağırlığındaki 'Scarabeo 9', saat 09.30'da Boğazın manevra yapılması en güç noktası olan Nara Burnu'nu döndükten sonra Çanakkale önlerinde oldu. Kilitbahir Köyü dağında bulunan 'Dur Yolcu' yazısı ile Kilitbahir Kalesi önünden geçen petrol arama platformuna, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma-4, Kurtarma-10, Nazım Tur ve KYGM-9 Hızlı Tahlisiye Botu eşlik etti. Platformun geçişi nedeniyle Çanakkale Boğazı Güney'den Kuzey'e tek yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Dev gemiyi boğazda gören Çanakkaleliler ise gemiyi Deprem tetikçisi olduğu iddia edilen ‘HAARP Gemisi’ olduğunu düşündü.

Jeoloji Profesörü Dr. Doğan Perinçek, ‘HAARP Gemisi’ iddiaların şöyle yanıt verdi: “Yapılan tümüyle safsata bir paylaşım.  Bu konularda bilim insanlarını dinlemek lazım. Konuyla yakından uzaktan alakası olamayan insanlar ‘Haarp’  başlığı adı altında uyduruk bir takım haberler yayıyorlar. Bunun sonucunda insanlar huzursuz oluyor. Bu haberler kesinlikle doğru değil. Geminin üstünde küre şeklinde bir radar cihazı var. Belki de o gemi şu sıralar Çanakkale’de bile değil. Her şeyi ile uydurma bir haber.  Bu haber yıllardır sure gelen safsata komplo teorisinin devamıdır. Gerçekle ilgisi yoktur. Ayrıca bu tip dedikodular ülkeyi korumakla sorumlu ordumuza büyük bir saygısızlıktır. Elektronik mühendisleri ve uzay bilimciler daha iyi bilir ama benim tahminim bu gemi üzerinde bir radar cihazı olduğu yönünde. NATO ya bağlı olarak çalışan bir gemi olmalı. Amacı ne olabilir? Muhtemelen NATO çerçevesinde Rusya, Çin, Kuzey Kore gibi ülkelerin füze hareketlerini izlemek için görevlendirilmiş gemilerden biri.  Ordumuzun bilgisi kapsamında zaman zaman karasularımıza ziyaret etmiş ve gelecekte de karasularımıza geleceğini düşünüyorum. Rusya Çin de bu tip radarlara sahip onlarda ABD ve diğer ülkelerin savaş uçağı, füze ve benzeri havada hareket eden cisimleri izlediği kesin. Özetle depremle ilgisi olmayan bir gemi”

Mehmet Kuzey