Kepez’de alınan koronavirüs tedbirleri hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Birol Arslan, “Kepezli vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Kepezli vatandaşlarımız çok mecbur olmadığı sürece evlerinde kalsınlar. Bu kritik 15 günlük süreci evlerimizde kalarak ve bu virüsü vücudumuza almazsak Kepez’ de, Çanakkale’de ve tüm Türkiye’ de koronavirüs salgınından en az şekilde etkileniriz.
Çin’de orta çıkana koronavirüs dünya genelinde etkili oluyor. Virüs dünyada bulunan tüm ülkelere yayılmış durumda. Her geçen gün pozitif vaka sayası ve virüsün nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı artıyor. Salgının önüne geçmek için yetkililer önlemleri artırmaya devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan,  koronavirüs ile mücadelede beldede alınan önlemler hakkında bilgi verdi.  Arslan, “ ilk olarak Kepez Belediyesi olarak 24 saat esası ile çalışmaya ve hizmet vermeye başladık. Sürecin başında ve sonrasında bakanlıklarımızdan açıklanan genelgeleri ve il Hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu kararları eksiksiz uyguladık . Tabi ki süreçte Kepez’ de gıda satan işyerlerinin, fırınların Coronavirüs’ ün yayılmasını önlemek amacı ile hijyen konusunda gerekli tedbirleri almalarını sağladık. Bu işyerlerinin denetimlerini de arttırdık. Kepez’de, Kepez halkının gıda ihtiyacını karşıladığı ve haftada üç gün kurulan halk pazarlarında İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu  genelgeleri ve  doğrultusunda  ve il Hıfzıssıhha kurulunun almış olduğu kararları halk pazarlarımızda uyguluyoruz. Kepez Belediyesi olarak Coronavirüs salgını çalışmalarımız iki bölüm halinde sürdürüyoruz. Bunlardan bir tanesi Coronavirüs ile mücadelenin sosyal bölümü, bir tanesi de hijyen ve dezenfekte bölümü. Coronavirüs ile mücadelemizin sosyal bölümünde 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın market ve ilaç alışverişleri ayrıca su tahsilatlarını, elektrik tahsilatlarını ve doğalgaz tahsilatlarını Kepez Belediyesi Hizmet Ekibimiz tarafından yapılıyor. 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan Kepezli vatandaşlarımız  0 286 alan kodu ile 263 0010 nolu telefonumuzdan iletişim kurarak ihtiyaç ve taleplerini aktarıyorlar. Ve bu taleplere az önce ifade ettiğim gibi Kepez Belediyesi Hizmet ekibimiz tarafından hizmet cevap veriliyor. Böylelikle bu gruptaki vatandaşlarımızı dışarıya çıkarmadan bu hizmeti onlara veriyoruz. Tabi Kepez Belediyesi Hizmet ekibimiz vasıtası ile  Kepez’ de çalışamadıkları için yardım talep eden özellikle temel gıda yardımı talep eden mağdur vatandaşlarımıza da erzak yardımı yapıyoruz”dedi.

KEPEZ’DE BULUNAN RESMİ KURUMLAR, HER GÜN İLAÇLANARAK  DEZENFEKTE EDİLİYOR
Dezenfekte çalışmaları hakkında bilgi veren Arslan, “Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamımızın ikinci bölümünde Kepez’ de yapılması gereken dezenfektasyon çalışmalarıydı. Kepez’de bulunan tüm resmi kurumlar, her gün ilaçlanarak, yıkanarak dezenfekte ediliyor.  Sağlık Ocakları, resmi kurumlar, talep eden esnaflarımızın iş yerleri, otobüs durakları, çocuk parkları, her gün dezenfekte ediliyor. Kepezde her gün dezenfekte edilen en önemli yerlerden biride Mücavir alanımız içinde bulunan Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi. Kepezde tüm ana yolar her gün ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Ara sokaklarımızda haftada en az 3 gün ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Kepez’ de Coronavirüs salgının yayılmaması, Kepezlilerin bu virüsten etkilenmemesi için temizlik ve dezenfekte çalışmalarımız yoğun bir tempoda devam ediyor. Bu konuda belediyemiz üzerine düşen görevi fazlası ile yerine getiriyor” diye konuştu.

İŞ YERLERİNİN KİRA ÖDEMELERİNİ ÖTELEDİK
Birol Arslan,  ekonomik olarak ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını söyleyerek, “Su sayaçlarımızda hiç kesik abonemiz bulunmuyor Kepez’ de. Mevcut durum nedeni ile su faturasını ödeyemeyen hiçbir vatandaşımızın suyu kesik değil. Kepez Belediye Meclisinde de su faturalarının ödemesi konusunda bir erteleme kararı da aldık. Su faturalarının 90 gün erteledik. Vatandaşlarımız bu karar ile Mart ayı faturalarını 30 Haziran’ da, Nisan ayı faturalarını 31 Temmuz’ da, Mayıs ay faturalarını da 30 Ağustos’ ta ödeyecekler. Bu karar mekanik sayaçlar ile ilgili alındı. Akıllı sayacı olan vatandaşlarımıza 10 ton bir avans verdik. Böylelikle su faturaları ile ilgili her türlü desteği Kepez Halkına vermiş olduk. Bu süreçte içişleri bakanlığımızın genelgesi ile birlikte mülkiyeti Kepez Belediyesinde olan ve kiracısı bulunan iş yerlerin kira ödemelerini öteledik. Aynı şekilde mülkiyeti, belediyemizde olmayan işyerlerinin de katı atık vergilerini iptal ettik.” dedi.

EMEKÇİLERİNİN ULAŞIMLARINI KEPEZ BELEDİYEMİZ TARAFINDAN ÜCRETSİZ KARŞILANIYOR
Her türlü önlemi aldıklarını söyleyen Birol Arslan, “Kepez Beldesi, Türkiye’nin en fazla nüfusu olan beldesi. Dolayısı ile Kepezden Çanakkale’ye çok yoğun bir taşıma var. Ancak koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar gereği okulların ve üniversitenin kapanması, 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkışların yasaklanması ve son olarak’ da 20 yaş altı gençlerimize ve çocuklarımıza sokağa çıkma yasağının getirmesi ile Kepez’ den Çanakkale’ ye yolculuk oranı inanılmaz derecede düştü. Bu oran yüzde 90’ları buluyor.yüzde 10’luk kalan kısmında yolculuklarını maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılıyor. Otobüslerimize koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında izin verilen yolcu sayısı kadar yolcu taşınıyor. Ayrıca maskesi olmayan yolculara da otobüs girişlerinde maske dağıtılıyor. Çanakkale’ de Pandemi ( Salgın) hastanesi ilan edilen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulamaları ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif Ersoy Çanakkale devlet Hastanesinde görev yapan sağlık emekçilerinin ulaşımlarını Kepez Belediyemiz tarafından ücretsiz karşılanıyor. Ayrıca sağlık çalışanlarının evlerine gitmemeleri nedeni ile Çanakkale Valiliği tarafından Sağlık çalışanlarının kullanımına tahsis edilen,  Kepez Turizm Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli ile Çanakkale Güzelyalı Özel Eğitim Merkez Komutanlığı kampında ( Güzelyalı Jandarma Kampı) geçici olarak konaklayan sağlık çalışanlarının hizmet verdikleri hastaneye ulaşımı da Kepez Belediyesi tarafından sağlanıyor.” dedi.  

SAĞLIK EMEKÇİLERİNİN HAKKI KOLAY KOLAY ÖDENMEZ
Türkiye’nin her yerinde ne kadar koronvirüs riski varsa Kepez’de de o risk mevcut olduğunu söyleyen Arslan, “Kepezli vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Kepezli vatandaşlarımız çok mecbur olmadığı sürece evlerinde kalsınlar. Bu kritik 15 günlük süreci evlerimizde kalarak ve bu virüsü vücudumuza almazsak Kepez’ de, Çanakkale’de ve tüm Türkiye’ de koronavirüs salgınından en az şekilde etkileniriz. Ama dışarıya çıkarsak, virüsü kaparsak ve etrafımıza yayarsak  hastanelerimiz bu koronavirüslü hasta sayısına cevap veremeyecek. Dolayısı ile vatandaşlarımızın  bu süreci evlerinde geçirmelerini arzu ediyoruz. Yine tekrarlıyorum çok mecbur olmadıkça dışarı çıkmayalım. Biz Kepez Belediyesi olarak  2630010 ve 2630101numaralı telefonlarından kepezli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını evlerine kadar getirerek yardımcı oluyoruz. Biz vatandaşlarımızdan dışarıya çıkmamalarını ve  evlerinde izole olmalarını istiyoruz. koronavirüs salgını nedeni ile alınan tedbirlere ne kadar çok uyarsak virüsten o kadar erken kurtuluruz. Son olarak da ülkemizde koronavirüs nedeni ile hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Yine koronavirüs hastalığına yakalanmış ve şu an tedavi gören vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kepez Belediyesi çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Kepez belediyesi çalışanlarımız süreçte kepezli vatandaşlarına yardım için gece gündüz çalışıyorlar. Ekiplerimi koronavirüs salgını süresincede çalışmaya devam edecekler gösterdikleri fedakarlık için kendilerine teşekkür ediyorum. Emeklerini ödeyemeyeceğimiz bir kesim var ki ne kadar minnettar olsak, ne kadar Teşekkür etsek az. Elbette Sağlık emekçilerinin haklarını ödeyemeyiz. koronavirüslü hastalara sağlık ve tedavi hizmeti verirken kendi sağlıklarını tehlike altına atarak fedakarca görev yapıyorlar. Ben sağlık emekçilerine Kepez halkı adına teşekkür ediyorum. Haklarını helal etsinler, çünkü sağlık emekçilerinin hakkı kolay kolay ödenmez. Sağlık çalışanlarına kolaylıklar diliyorum” dedi.

Muzaffere Cirtel