Gökçeada Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu köy ve mahalle muhtarlarını bir araya toplayarak başta Covid19 olmak üzere farklı konularda bilgilendirdi. Uzunoğlu, alınan önlemler ve uygulamalar nedeni ile Çanakkale’de tedavisi devam eden tek vakanın dışında vakaya rastlanmadığını, tek vakanın da iyileşme sürecinin olumlu devam ettiğini dile getirdi.

Gökçeada Çok Amaçlı Salonda Yapılan toplantıda Gökçeada’da Covid19 olmak üzere farklı konularda bilgi vermek amacıyla toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya Gökçeada İlçe Sağlık Müdürü ve Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Özlem Çırpan, Gökçeada Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut ve Gökçeada İlçe Emniyet Amiri Vekili Fatih Çelik ve muhtarlar katıldı. Sosyal medyada maske bulamadıkları paylaşımları üzerine Gökçeada Kaymakamı Uzunoğlu “Maske ihtiyacı olanların talepleri karşılanıyor. Askeriyede ve Gökçeada HEM’de üretim devam ediyor. Üretilen maskeler ihtiyacı olanlara dağıtılacak” diye bilgi verdi.

Maskelerin Herkesi Dışarıya Davet Edecek Şekilde Dağıtılmamalı
Maske konusu görüşülürken toplantıda bulunan Gökçeada İlçe Sağlık Müdürü ve Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Özlem Çırpan,“Maske konusunda dikkatli olunması gerekiyor. Çalışanlar için kurumlara dağıtılan maskeler haricinde muhtarlar aracılığıyla evlere dağıtılan maskelerin herkesi dışarıya davet edecek şekilde dağıtılmaması daha doğru olur. Biz Sağlık Müdürlüğü olarak vatandaşlarımız temel ihtiyaçları dışında dışarıya çıkmasınlar düşüncesindeyiz. Evde bulunan 20-65 yaş arası herkese maske vererek onları dışarı davet etmek doğru değil. her hane için 1 kişi bu görevi üstlenebilir. Muhtar arkadaşlar maske talebini karşılarken buna dikkat ederlerse süreç daha sağlıklı işler” diye konuştu.

 Vatandaşlarımız İzin İçin Muhtarlarına Başvursunlar
Gökçeada sokağa çıkma yasağı olan vatandaşlara jandarma görevlilerince 24 kişiye ceza kesti. İlçe Jandarma Komutanı Tğm. Musa Bulut, “Hayvancılık ve tarım ile uğraşan vatandaşlarımızın dışarı çıkmaları ancak izin ile söz konusu. Vatandaşlarımız izin için muhtarlarına başvursunlar. İzin kağıtlarını alarak dışarı çıksınlar. Bu konuda izin kağıdı bulunmayanlar cezai işleme tabi olacaklar” dedi.

Damla Şener Okdaş