Vali Orhan Tavlı, Çanakkale’de Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler, salgının yayılımının engellenmesi, hijyen ve sosyal mesafe kuralının sağlanması kapsamında tedbirleri yerinde denetledi.
 
Vali Orhan Tavlı, vatandaşların pazar yerinin giriş - çıkış noktalarında kontrolünü sağlayan polis ve zabıta memurlarından uygulanan Koronavirüs tedbirleri hakkında bilgi aldı.
Vali Orhan Tavlı, “Pazar esnafımızın alınan tedbirlerin uygulanmasında büyük katkısı var. Bu süreçte bizlere destek oldukları için Pazar esnafımıza teşekkür ediyorum.Alınan tedbirlere uyarak evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkaleli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Mecbur kalmadıkça evlerimizden dışarıya çıkmayalım, çıktığımızda da sosyal mesafemizi koruyalım.” dedi.
Yapılan incelemelerin ardından Vali Orhan Tavlı, Pazar esnafıyla bir süre görüşüp sohbet ederek bereketli kazançlar temennisinde bulundu. Cuma pazarının daha geniş olarak kullanılmasının sosyal mesafenin sağlanması açısından önemine vurgu yapan Vali Orhan Tavlı, Cuma Pazarında Belediye Zabıtasınca alınması gereken tedbirlerle ilgili olarak gerekli talimatları yerinde verdi.
Çarşı Caddesi’nde bulunan işyerlerini ziyaret eden Vali Orhan Tavlı, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek işyerleri içerisindeki sosyal mesafe ve hijyen gibi konulara dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.
 
Alınan tedbirlerin büyük bir titizlik ve hassasiyet içerisinde uygulandığından duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Orhan TAVLI, “Esnafımızın, getirilen kurallara uymaları, uygulanan tedbirlerin kendi sağlıkları için gerekli olduğunu ve bu tedbirlerin hayati önemde olduğunun farkında olarak hareket etmeleri çok önemli. Bu süreçte bizlere destek oldukları için esnafımızın her birine teşekkür ediyorum. Zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmayalım. Millet olarak topyekün bir mücadele yürütüyoruz. Alınan tedbirlere uyarak evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Çanakkaleli vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diyerek duygularını ifade etti.

KOLTUĞUNDAN KALKMAYANLAR VAR
Korona virüsü can almaya devam ederken birçok kurum ve kuruluş bu belayla mücadele etmek için  çalışıyor. bu çalışmaları yerinde denetlemek için ilin valisi Orhan Tavlı maskesini takıp, incelemelerde bulundu. Vatdandaşlar Vali Tavlı'nın bu çalışması özellikle bu süreçte koltuğundan kalkmayan ve gerekli çalışmayı yapmayan belediye başkanları, milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcilerine örnek olması istedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi