Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Corona Virüs ’ün meslek liselerinin önemini artırdığını belirterek, ekonominin ihtiyaçlarına dikkate alarak yetiştirilen gençlerin gerekliliğine vurgu yaptı.

Corona Virüs salgını nedeniyle kolonyadan dezenfektana, maskeden solunum cihazına alkışlanacak üretimleri ile gündeme gelen meslek liseleri ile ilgili olarak Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen’den çarpıcı açıklamalar geldi. Başkan Üzen, Türkiye’de 207 üniversitede 7,5 milyon öğrencinin öğrenim gördüğünü, son on yılda mezun sayısının yüzde 20 arttığını ifade ederek, eğitimde özel sektörün ve toplumsal ihtiyaçların dikkate alınmasının Türkiye’nin avantajına olduğunun altını çizdi.

“Bir alkış da meslek liselilere”
Birçok meslek lisesinin Corona Virüs’e karşı fabrika gibi çalıştığını belirten Başkan Üzen, “Bugün Amerika’nın bulamadığı maskeleri meslek liseleri üretiyor. Ara değil aranan eleman yetiştirmek zorunluluğu gün gibi karşımızda duruyor. Geçen yıl TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu hükümetimizle bu konuda somut adımlar atmışlardı. Bugün bu yaklaşımın doğruluğu bir kez daha ispatlanmıştır. Bir alkışı da meslek liseliler hak etmiştir. Eğitimde özel sektörün ihtiyaçları artık daha fazla dikkate alınmalıdır. Meslek tercihinde, eğitim programları açmada toplum gerçeği, özel sektör beklentileri, ekonominin ihtiyaçları öne alınmalıdır. Bu ülkenin tornacıya, marangoza, su tesisatçısına da ihtiyacı vardır. Her meslek kutsaldır” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi