Koronavirüsün ortaya çıktığı günden buyana Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece gündüz demeden canla başla çalışırken, icraatları ve yaptıkları ile sık sık eleştirilen İl Sağlık Müdürü Ali Taşçı’nın ise bu süreçte sağlık çalışanlarının yanında durması gerekirken müdürlük bahçesindeki kamelyasında daha çok vakit geçirmesi sağlık çalışanları tarafından eleştirildi. Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar da sosyal medya hesabında Taşçı’yı koronavirüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarının yanında yer almamakla suçlamıştı.
 
Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’yi de etkileyen koronavirüs ile mücadele devam ediyor. Virüsün ortaya çıkmaya başladığı günden bu yana sağlık çalışanları takdir toplayan mücadelelerini sürdürüyor. Canlarını tehlikeye atarak canla başla sağlık çalışanları virüs ile mücadele ediyor. Aynı şekilde ilk günden bu yana gece gündüz uyumadan virüs ile mücadele etmek için adeta arı gibi çalışanların başında kuşkusuz Sağlık Bakanı Fahretin Koca geliyor. Koca, pandemi hastanelerini ziyaret ediyor, hastalarla görüşüyor, sağlık çalışanlarından bilgi alıyor, bilim kurulu ile toplanıp değerlendirme yapıyor. Arkasında televizyonlara çıkıp çok açık ve net bilgilendirme yapıyor. Hemen her gün az uyuduğu ve çok çalıştığı için gözleri kan çanağına dönüyor.

Bakan Koca’nın bu çalışmaları ne kadar takdir topluyorsa, il Sağlık Müdürü Taşçı’nın çalışmaları ise o kadar eleştiri topluyor.  Koronavirüs ile mücadele konusunda gayret gösteren sağlık çalışanları, yöneticileri konumunda bulunan Müdür Taşçı’dan şikayetçi. Bakan Koca gece gündüz çalışırken, Taşçı’nın ya kendini odasına kapattığı ya da müdürlük bahçesinde bulunan kamelyada vakit geçirmesinden şikayet ediliyor. Müdür Taşçı’yı desteğini tam görmediklerinden ve yanlarında yer almamasından şikayetçi olan sağlık çalışanları ve yöneticileri, bu durumun da çalışmalarında bazen gecikmelere yol açtığını belirtiyor.

SENDİKA DA ŞİKAYETÇİ
Sağlık çalışanlarının şikayetlerini dile getiren birimlerden biri de Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar. Çavdar kısa süre önce sosyal medya hesabında, “Sayın Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Taşçı. Siz bu ilin Sağlık ordusunun Koronavirüs ile mucadelesini sevk ve idare etmekle yükümlüsünüz. Odanızın kapılarını kapatarak, en yakınınızda ki personele test yaptırarak, korkarak bu mücadeleyi yönetemezsiniz. Çünkü tarih cesurları yazar ....... değil! Herşeye rağmen ilimiz sağlık ordusu bu mücadeleyi kazanacaktır.” paylaşımını yaparak eleştirilerini sıraladı.
Çavdar, başka bir paylaşımında ise Müdür Taşçı’yı kastederek, “Komutan demek cephenin en önünde savaşmak demektir. Koltuğunda oturup kapıları kapatmakla olunacak bir durum değildir.” eleştirilerini sıraladı. 

Bünyamin Nami Tonka