CHP’li kadınlardan Ayşegül Terzi’ye destek
 
Çanakkale İskele Meydanı’nda toplanan CHP Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl ve CHP’li kadınlar, ellerinde dövizlerle Kurban Bayramı’nın birinci günü İstanbul’da hemşire Ayşegül Terzi'nin şort giydiği için otobüste darbedilmesini kınadı.
 
İskele meydanında grup adına basın açıklaması yapan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Bingöl, Ayşegül Terzi'nin şort giydiği için otobüste darbedilmesini şiddetle kınadıklarını söyledi. Ayşegül Terzi mevcut hükümetin kadını ikinci sınıf gören söylemlerinden ve uygulamalarından cesaret alarak kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin son kurbanlarından biri olduğunu ifade eden Nurcan Bingöl sözlerine şöyle devam etti:
 
“Hayatımızın her alanına damgasını vuran yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyeti toplumun demokratikleşemediği,  hukukun sağlanamadığı,  bu ortamda şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış bu kez otobüsün içinde kendini göstermiştir. 14 yıllık mevcut zihniyet kadın özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların ve fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak kadın erkek eşitliğinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü veya açık tüm kadınlarımızın haklarını sonuna kadar aramaya kararlıyız” Açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.
 
CHP Gelibolu kadın kollarından Ayşegül Terzi’ye destek
Çanakkale’nin Gelibolu ilçesindeki CHP Kadın Kolları başkanlığı öncülüğünde parti merkezinde Çağataş Yaşamı Destekleme ve Çevre Derneği başkanlarının da katılımı ile basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması CHP İlçe başkanı Nevzat Kaya'da katıldı. Parti binasında gerçekleşen basın açıklamasında, şort giydiği için tekmelenen Ayşegül Terzi’ye destek amaçlı yapılan basın açıklamasında CHP Kadın Kolları Başkanı Emel Bakır, “Ayşegül Terzi, mevcut hükümetin, kadını ikinci sınıf gören söylemlerden ve uygulamalarından cesaret alarak, kadına şiddetin doğal ve meşru olduğunu düşünen zihniyetin, son kurbanların damgasını vuran, yaşam alanlarımızı daraltan otoriter zihniyet, toplumun demokratikleşemediği, hukukun sağlanamadığı bu ortamda, şiddetin yapısallaşmasının örneklerini her gün ayrı yerde, farklı biçimde kendini göstermektedir. Kadını her alanda esir alan bu anlayış, bu kez, otobüsün içinde kendini göstermiştir. 14 Yıllık mevcut zihniyet, kadının özgürleşmesinin önünde en büyük engeldir. Cumhuriyet Halk Parti’li kadınlar olarak, laiklik, çağdaşlık, demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir. Biz inançların fikir özgürlüklerinin siyasete alet edilmesine karşıyız. Biz Atatürk devrimlerinin uygulayıcısı ve savunucusu kadınlar olarak, kadın-erkek eşitliği temelinde mücadelemizi sürdürmeye, başı örtülü ve açık tüm kadınlarımızın haklarını, sonuna kadar aramaya kararlıyız” diye konuştu.


Kaynak: Haber Merkezi