Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali de koronavirüsüne yakalandı. Tali, ailesinden ayrı bir yerde iki hafta boyunca kendisini karantinaya alırken, durumunun şuanda iyi olduğunu söyledi.
 
Çalışmaları ve yaptığı işlerle dikkat çeken Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ufuk Tali, her görüşte vatandaşın sevgisini kazanmış biri oldu. Aynı şekilde koronavirüs salgınında Çanakkale’deki mücadelenin ön saflarında da yer alan Başhekim Op. Dr. Ufuk Tali’nin ikinci yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Ailesinden ayrı bir yerde iki hafta boyunca kendisini karantinaya alan Tali, halsiz olduğunu belirterek, şuanda önemli bir durumun olmadığını söyledi.
 
Koronavirüs ile mücadelede yoğun mesai sarf edilen günlerde şüphesiz bu durumdan en çok etkilenenlerin başında dağlık çalışanları geliyor. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 600’den fazla sağlık çalışanında koronavirüs görüldüğünü ifade ederek, “Her geçen gün pozitif çıkan vaka sayımızın fazla olduğunu, hem hekim arkadaşlarımızdan hem hemşire arkadaşlarımızdan hem sağlık çalışanlarımızdan hem de yardımcı personelde, söylemek istiyorum. Bunun sayısını vermek çok içimden gelmiyor, 601 kişi. Bütün sorumluluk, sahada bu arkadaşlarımızın omzunda” ifadelerini kullanmıştı.
Çanakkale’de de göreve geldiğinden bu yana başarılı çalışmalarında takdir toplayan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ufuk Tali’nin de geçtiğimiz günlerde yapılan test sonuçlarının pozitif çıkığı iddia edilmişti. İlk tetkiklerinde negatif çıkan Başhekim Tali’nin son yapılan testinin ise pozitif çıktığı bilgisine ulaşıldı. Tali’nin bu gelişme sonrasında kendisini evde karantinaya aldığı ve durumunun iyi olduğu öğrenildi. Başhekimin Tali’nin durumunu öğrenenlerin sosyal medyada Facebook profilinden kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiği görüldü.
 
Muzaffer Cirtel