Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından koronavirüse karşı başlatılan “Biz Bize Yeteriz Türkiye” yardım kampanyasına Çanakkale’deki iş dünyasını temsil eden ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsası, esnaf ve sanatkarlar odaları birliği ve iş insanları derneklerinin sessiz kalması dikkat çekiyor.
 
Dünyayı saran küresel bir virüs her gün insanları öldürüyor. Devletler bu beladan kurtulmak için canla başla mücadele ediyor. Artık insanları eve sıkıştıran bu koronavirüsü, Türkiye’de de can almaya devam ediyor. Virüse karşı bir yandan tedbirler alınırken, diğer taraftan sağlık çalışanları hastaları iyileştirmeye çalışıyor. Vatandaşlar işi gücü bırakıp eve sığınırken, ekonomik çöküntüler de baş gösterdi.

Ekonomik sıkıntının da önüne geçmek için 8 gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" diyerek başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca yardım hesabı açıldığını bildirmişti. Devlet bankalarında açılan yardım hesaplarına, iş insanları, şirketler, sanatçılar, memurlar ve vatandaşlar yardım etmeye devam ediyor.
 
SESSİZ KALDILAR
Vatandaşların ellerinden geldiğince yardım yapmalarına rağmen Çanakkale’de hizmet veren iş dünyasının sessiz kalması ise dikkat çekiyor. Başta Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, birliğin altında bulunan meslek odaları, kooperatif başkanlıkları olmak üzere birçok iş dünyasını temsil eden kuruluşlar yardım kampanyası ile ilgili bir açıklama yapmadı. Bunlara ek olarak iş insanlarını temsil eden ÇASİAD ve MÜSİAD gibi dernekler de yardım yapıp yapmayacakları ile ilgili sessiz kalmaları dikkat çekiyor.
 
Mehmet Güler