Tüm ülkede olduğu gibi Gökçeada’da Vefa Sosyal Destek Grubu 65 yaş üstü vatandaşların evde kalması için gereken hizmet organizasyonu tam kapasite hizmete başladı. Bu hizmete Gökçeada Belediyesi’nin evde kalma sözü verenlere vaat ettiği film izleme platformu da eklenince 65 yaş üstü vatandaşların dışarı çıkma gerekçelerini tamamen ortadan kaldırdı.

Gökçeada “VEFA Sosyal Destek Grubu” organizasyonunu kısa sürede tamamlayarak hizmet vermeye başladı. Gökçeada Kaymakamlığı bünyesinde organizasyonun yapılması için Gökçeada Sosyal Dayanışma Vakfına verilen iletişim ve koordine görevi bileşen kurumlar ile 24 saat geçmeden gelen talepleri karşıladı.

Sosyal dayanışma Vakfı ile birlikte Gökçeada Belediyesi, Gökçeada Emniyet Müdürlüğü, Gökçeada Jandarma Komutanlığı, Gökçeada İlçe Özel İdare Müdürlüğü, Gökçeada Sağlık Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, mahalle ve köy muhtarları ve ihtiyaç duyulduğunda adada bulunan tüm kurumların bileşeni olduğu “Gökçeada VEFA Sosyal Destek Grubu” 9 araç ve 18 personel ile ada genelinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza hizmet verecek.  Gökçeada’da1596 kişi 65 yaş üstü vatandaşın yanı sıra 921 kişi kronik rahatsızlığı bulunan vatandaş yer alıyor.  Hazırlanan son listelere göre ada genelinde 344 vatandaş evde kalabilmek için desteğe ihtiyaç duyuyor. Evde kalarak pandemik hastalığa karşı destek olması gereken 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların her türlü ihtiyaçları Temel gıda alışverişi, ilaç ve benzeri ihtiyaçları, fatura ödemeleri, kurumlara yapılacak başvuru vb. işlemleri karşılanacak.

Damla Şener Okdaş