Çin’de baş gösteren ve daha sonra dünyaya yayılan korona virüsü, Türkiye’de görülmeye başladı. Vatandaşlar da tedbir amaçlı maske ve eldiven kullanmaya başladı. Şehrin en sakin pazarlarından biri olan Pazar pazarında gündemde yaşanan olaylardan dolayı vatandaşlar pazara akın etti.
Vatandaşlar pazara gelerek tedbir amaçlı erzak alarak alışveriş yaptı. Pazar esnafı Pazar pazarının ilk defa bu kadar kalabalık olduğunu ve hiç ummadıkları kadar alışveriş yapıldığını dile getirdiler.

Pazar esnafı Muazzez Okdaş, “Pazar pazarı bu kadar hareketli olmazdı. Sanki, Cuma Pazarı gibi kalabalık. Bugün gün boyunca hiç oturmadık. Çok çalıştık, insanlar pazara gelip hemen alışveriş yapıp gidiyorlar. Dünyada görülen ve bizim ülkemizde de görülen hastalık nedeniyle vatandaşlar tedirgin oluyor. Birçok kişi maske ve eldiven takarak pazarda alışveriş yaptılar. Biz de korunmak eldiven ve maske taktık” dedi.

Pazar fiyatları ise sebzeler, dereotu 1.50,tere 2.50, marul 3.50, pazı 2,limon 10, sarımsak kilosu 60, patates 2,5 kilo 10 TL, kuru soğan 3 kilo 10, kapya biber kilosu 10,taze soğan 3, salatalık 6,domates kilosu 4, kabak 5, patlıcan kilosu 6,çeri domates 5 TL olarak yer aldı.
Meyve fiyatları ise çilek yarım paket 7.5,ayva kilosu 6, greyfurt kilosu 2.50, kivi 9,elma 4 satıldı.

Bünyamin Nami Tonka