Çanakkale Kent Konseyi Cevatpaşa Mahalle Meclisi tarafından 18 Mart Deniz Zaferi Kahramanlarından Cevat Çobanlı Paşa’nın adını yaşatıldığı Cevatpaşa Parkı’nın açılışı düzenlendi. Düzenlenen açılışta Cevatpaşa’nın hayatını yer alan fotoğraflar sergilendi.
Düzenlenen açılışa vatandaşlar ilgi gösterdi, hazırlanan fotoğrafları yakından inceledi. Düzenlenen programın ardından pilav ikramı yapıldı.

Açılışa Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Kent Konseyi Başkanı Evren Kızoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan aynı zamanda Cevatpaşa Mahalle Muhtarı olan Evren Kızoğlu, “Cevatpaşa Mahalle Muhtarlığı görevine geldikten sonra fark ettiğim, doğup büyüdüğüm, mahalleye adını veren Cevat paşa hakkında bilgilerimin az ve yüzeysel olduğuydu. Hemen araştırmalara giriştik. Değerli dostum Burak Parlakbilek’le aktarımları oldu. Bu komutana hak ettiği saygıyı göstermek için bir proje hazırlama fikri doğdu. Bu kapsamda çalışmalarımıza başladık. Cevat Çobanlı Paşa’nın tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için Cevat Paşa’ya vefa projesini oluşturmuş olduk. Geçtiğimiz dönem meclisimiz 60’ncı yıl parkı olarak anılan bu parkın ismi Cevap Paşa Parkı olarak değiştirildi. Parka yapılan peyzaj çalışmaları ardından Çanakkale Tarih ve Kültür Vakfı’nın desteğiyle yapılan Cevat Paşa büstü yerine yerleştirildi” diye konuştu.

Buralı Olmaktan Hep İftihar Ettim
Cevat Paşa mahallesinde olmaktan dolayı gurur duyduklarını dile getiren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Şuan içinde bulunduğumuz park 1983 yılında Cumhuriyetin 60’ncı yılında yıl dönümü dolayısıyla düzenlenmiş ve 60’nvı yıl parkı olarak anılmaktaydı. Dolayısıyla bu aşağı yukarı 37 yıl olmuş. Bizde daha sonra Kenet Konseyi Cevat Paşa Muhtarlığı Mahalle Meclisi ve Tarih Kültür Vakfı’nın katkılarıyla Çanakkale Belediyesi’nin düzenlemeleriyle bu parkı tamamladık. Cevat Paşa Parkı olarak adlandırdık. Kendisi Galatasaray Lisesi Mezunu ve harp akademisi birincillikle bitiriyor.  Cevat Paşa Mahallesi önemli bir mahalle ve büyük bir mahalle, buralı olmaktan hep iftihar ettim. Şehitler haftası olması nedeniyle anıyorum. Şehitlerimi rahmetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devamı için her türlü cephede savaşan askerlerimize, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Emniyet güçlerine, onlar bizim için burada güvenliğimiz için canlarını seve seve veriyorlar. Onun için onları unutmamız söz konusu olamaz” dedi.

Damla Şener Okdaş