Sergide Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlilerinin çalışmaları büyük beğeni topladı. 7’den 70’e herkes yapılan çalışmaları yakından inceledi.
Düzenlenen sergi hakkında bilgi veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Resim Bölüm Başkanı ve Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Koordinatörü Prof.Dr. İhsan Doğrusöz, “Zafer haftası etkinlikleri kapsamında Valiliğimiz ve üniversitemizin işbirliğiyle fakültemizde öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan karma sergimizi gerçekleştirdik. Bugünümüzde ki tüm şehitlerimize hediye ediyoruz. Onların ruhu şad oldun. Tarih tekerrürden ibarettir, Çanakkale ruhu her zaman biz sanatçıların ruhunda içinde canlı kalacaktır. Bu bir şekilde konulu ya da konusuz olan bütün eserler Bu özel günün anısına gerçekleştirildi. Geleneksel olan 18 Mart haftası bu diğer çalışmalarda da önümüzde ki hafta gravür ve resim sergisi yapılacak” diye konuştu.
 
Sanatı ve Sanatçıyı Desteklemeye Devam Edeceğiz
Sergi hakkında düşüncelerini dile getiren Çanakkale İl Kültür ve Deniz Turizm Müdür Vekili Cemil Agas, “Çanakkale Deniz Zaferimizin 105’ıncı yılı kutlama çerçevesinde düzenlenen sergimizin özellikle deniz zaferimizde başta şehit olan bütün şehitlerimizin hatırasına bizde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak Güzel Sanatlar Galerimizde açmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu sergi çok büyük önem taşıyor. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü olarak sanatı ve sanatçıyı desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 
Mehmet Kuzey