CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, ilçe kongrelerinin ardından Gelibolu’dan başladığı köy ziyaretlerinde, “CHP’nin iktidara yürüdüğü bu günlerde size açık söylüyorum, üretici ithalat sopası ile terbiye edilmeyecek” diye konuştu.
 
Özgür Ceylan, Gelibolu’ya bağlı Karainebeyli, Tayfur, Değirmendüzü, Yeniköy, Ocaklı ve Güneyli Köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. Köylülerin sorunlarını dinleyen Özgür Ceylan, CHP iktidarında üreticinin ithalat sopası ile terbiye edilmeyeceğini söyledi. AKP iktidarında çiftçinin üretimden el çektiğini ifade eden Özgür Ceylan, “Girdi maliyetlerinde artık baş edilemez hale gelen yükselişi, hasat döneminde yapılan, harçları sıfırlanmış tarım ürünü ithalatları, yurtdışında üretim amaçlı olduğu söylenen kiralık araziler bize gösteriyor ki AKP’nin tarım politikaları üreticiyi bitirmeye yöneliktir” diye konuştu.
 
Ceylan’ın danışmanından alınan bilgiye göre Türkiye’nin en büyük probleminin ekonomik kriz ve işsizlik olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, Genç işsizliğimiz yüzde 27 seviyelerine ulaşmış durumda. Saray iktidarı tarımdan sanayiye tüm üretim kanallarını yok ederek, işsizliğin bu seviyelere ulaşmasına neden olmuş durumdadır” dedi. Saray iktidarının Suriye politikalarının neden olduğu krizinin de artık baş edilemez durumda olduğunu ifade eden Özgür Ceylan, “Bugün iktidarın göç sorunuyla baş edemediği bir noktaya gelmiş durumdayız. Ancak bunun bedelini ödeyen halkımızdır, gençlerimizdir, kadınlarımızdır, bunun bedelini ödeyen çiftçilerimizdir” diye konuştu. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın, ilçe başkanı İsmail Parlak, İl Genel Meclisi Üyesi Ali Rıza Sayın ve ilçe yöneticilerinin de eşlik ettiği Gelibolu köy ziyaretlerinde, köylüler de sorunlarını aktararak, çözüm konusunda destek istediler. 
 


Kaynak: Haber Merkezi