Belediye Meclisindeki İdlib harekatına yönelik sözleriyle eleştirilen ve tepki gören Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a destek çıkan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’a cevap Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek verdi.
 
Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık’ın sözlerine cevaben yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın “Belediye Meclis toplantısında İdlib operasyonu ile ilgili söylemleri nedeniyle şahsım ve Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özel’in tepki gösterdiği Merkez Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı bugün CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık savundu. Sayın uyanık savunasında 31 Mart yerel sonuçlarında Gökhan’ın aldığı oylar ile vatanseverliğini bağdaştırmış. Seçimlerde başkan Gökhan’ın aldığı oy ile vatanseverliği arasında nasıl bir köprü kurdunuz. Canlı yayınlanan belediye meclis toplantısında yaptığı konuşmayı herkes net bir biçimde görmüş ve dinlemiştir. Bu konuşmanın vatanseverlik ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bence Sayın Uyanık bizleri sağduyuya çağıracağına kendi belediye başkanını sağduyuya çağırmalıdır. Buradan yeniden sesleniyorum. Ülgür Gökhan’a Çanakkaleli seçmenler hizmet için oy verdi. Aldığı yetkiyi onların yaşam kalitesini yükseltmek için verdi. Ülke siyasetine bulaşmak için vermedi. Çok fazla bu konulara ilgi duyuyorsa bırakır belediye başkanlığını milletvekilliğine aday olur. İşini yapsın işini o bir belediye başkanı. Belediyecilik bilmeyen yapamayan belediye başkanı başarısızlığını örtmeye çalışmaktadır. Aldığı rekor oya gelince tamda onu söylüyorum. Başkan işini yap işini sana seçmen bunun için oy verdi.”
 
CHP’Lİ ALİ UYANIK NE DEMİŞTİ?
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, Başkan Gökhan’a yönelik eleştirilere ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı; “Son günlerde Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ a yapılan haksız eleştirilere karşı İlçe Başkanlığımızca bir açıklama yapma gereği duyulmuştur. Öncelikle AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek ve MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özel’in Çanakkale Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan ile ilgili açıklamalarını üzüntü ile izlemekteyiz. Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan en son 31 Mart yerel seçimlerinde Çanakkale halkının büyük desteğini alarak dördüncü kez Çanakkale Belediye Başkanlığı görevine getirilmiştir. Cumhuriyet Halk Partili il belediyeleri arasında da en yüksek oy oranı ile Türkiye birincisi olmayı başarmıştır. Tüm bu değerlendirmeler yapıldığında; hiç kimsenin Sayın Ülgür Gökhan’ın vatanseverliğini sorgulamak haddine değildir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu koşullar da siyasi partilere düşen görev toplumsal barışın sağlanmasına katkı koymaktır. Ötekileştirici ve ayrımcı politikalar hızla terkedilmelidir. CHP İlçe Başkanlığı olarak tüm kamuoyuna bu konularda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.”