Sanatçı Ertuğrul Saraç’ın Baskı kolaj tekniği ile yaptığı ve ‘Mühür’ adı verdiği sergisi Çanakkale Yazar ve Sanatçı Evi’nde sanatseverler ile buluştu. Sergi 24 Mart Salı gününe kadar kapılarını sanatseverlere açacak.

Sergide 35 parça sanat eseri yer alıyor. Baskı Kolaj tekniği ile yapılan eserler sanatseverler tarafından çok beğenildi. Sanatseverler Ertuğrul Saraç’a yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Sanatçı Ertuğrul Saraç, “Çanakkale’ye geldiğimde ilk 14 yaşındaydım. 3 yıl öğretmen okulunda okudum. Öğretmenlerimize emekleri için minnet borçluyum. Bunlar hesaplanmış çalışmalar, sulu boya ve yağlı çalışıyorum. Kadim bir Anadolu tekniği olan mozaik tekniğine kullanmayı düşündüm. Önemli olan bir imgeyi grafiksel bir çalışmaya dönüştüre bilmek, temel olarak Hititler ve Anadolu kültürlerini baz aldım. Mutlaka sevecek bir yol bulacağınızı biliyorum. Resim öğretmeniyim. Bu yaşımla denk 69’ncu sergim. Bu gördüğünüz çalışmalar ağaç baskı kolaj şekline dönüştürülmüş halidir” dedi.

Damla Şener Okdaş