Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü, Sürekli İşçi Kadrosundan istihdam edilmek üzere 15 Güvenlik Görevlisi ile 30 Temizlik Görevlisi alımı yapacağını duyurmasının ardından İŞKUR Çanakkale binası önünde uzun kuyruklar meydan geldi.
Temizlik ve güvenlik görevlisi başvuruları için 2-6 Mart arasında başvurular devam diyor. İlk gün 30 temizlik görevlisi ve 15 güvenlik görevlisi alımına 500 kişinin başvurduğu iddia edildi. Vatandaşlar işe başvurmak için sabahın erken saatlerinde İŞKUR binasında bekledi.

30 kişilik Temizlik Görevlisi kadrosu için 18-40 yaş aralığında, en az İlköğretim, en fazla Ortaöğretim mezunu olma, askerlikle ilişiği olmamak şartları aranacak. Ayrıca Temizlik kadrosuna başvuranlardan Çanakkale merkezde 24 kişi ,Biga’da 4 kişi Lapseki’de 1 kişi ve Gelibolu’da 1 kişi ilçe ikamet durumu dikkate alınacak.

15 kişi alınacak Özel Güvenlik Görevlisi kadrosu için en az lise ve dengi okullardan, en fazla lisans mezunu olma, 10 erkek ve 4 kadın toplam 14 kişi merkez ikametli, 1 erkek Biga ikametli, kadın görevli için 1.65 cm, erkek için 1.75 cm’den kısa boylu olmamak ve boy ölçüsünün santimetre olarak son 2 rakamı ile kilosu arasında (+/- 10kg) 10 kg’dan eksik veya fazla fark olmamak, askerlikle ilişiği olmamak, Özel güvenlik görevlisi belgesine/kimlik kartına sahip olmak (Silahlı/Silahsız) ve Çanakkale Merkez ilçesinde bulunan yerleşkelerin iç ve dış mekânlarında vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak kriterleri değerlendirilecek.

Damla Şener Okdaş