İdlip şehitlerine saygı için bir araya gelen Gökçeadalılar sessiz yürüyüş gerçekleştirdiler. Yürüyüşün ardından şehitler için dua edilerek karanfil bıraktılar.

Özel gündemle toplanan Gökçeada Belediye Meclisinde meclis üyelerinin muhtarlar, STK temsilcileri ve siyasi partilerin katkısı ile alınan karar gereği saat 18.00’de Anadolu Lisesi önünde toplanan Gökçeadalılar ellerinde bayraklar ile sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

İş yerlerine astıkları bayraklar ile şehitler için saygılarını gösteren Gökçeadalılar birlik olma zamanı diyerek akşam da şehitler için yürüyüş yaptı. Saat 18.00’e yaklaşırken ellerinde bayraklar ile toplanma alanına gelen Gökçeadalılar 2 büyük bayrak arkasında oluşturulan kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Gökçeada Belediyesi tarafından hazırlanan İdlip şehitlerinin fotoğraf ve isimlerinin yer aldığı posterler önünde meclis üyelerinin imzaladığı bildiriyi okudu. Gökçeada Müftü Vekili Metin Ergör şehitlerimiz için dua etti. Duaya küçük büyük tüm Gökçeadalılar eşlik etti.

Damla Şener Okdaş