Suriye tarafından hain bir saldırıya uğrayarak şehit olan 36 askerimiz toprağa verilirken, Türkiye tepkiler yükselmeye devam ediyor. Çanakkaleli siyasetçiler, hep bir ağızdan Suriye’ye tepki göstererek kararlı bir duruş sergiledi.
Hain saldırıya tepki gösteren Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Türkiye, İdlib’deki alçak saldırının hesabını sormuştur, çok daha ağır bir şekilde soracaktır.Bu kalleşliğin bedelini ödeme korkusu bile ecellerine kadar peşlerini bırakmayacak!Aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize şifa diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

KALLEŞLİĞİN HESABINI EN AĞIR ŞEKİLDE VERECEKLER
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medya Başkanı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “İdlib’de görev yapan askerlerimize rejim güçleri tarafından gerçekleştirilen alçak saldırıda şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bu alçaklığın, kalleşliğin hesabını en ağır şekilde verecekler! Milletimizin başı sağ olsun” açıklamasında bulundu.

BUGÜNLERİ DE BİRLİK VE BERABERLİKLE MUTLAKA AŞACAĞIZ
CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, “Büyük milletimiz tarih boyunca her türlü güçlüğü, azim ve kararlılıkla aşmıştır. Acımız büyük. Bugünleri de birlik ve beraberlikle mutlaka aşacağız. Ulusumuzun başı sağ olsun. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, tüm anne babalara sabır diliyorum” cümleleriyle düşüncelerini dile getirdi.

HAVA SALDIRISI SONRASI YÜREĞİMİZ DAĞLANDI
CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise; Suriye’nin İdlib bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetlerine yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı sonrası yüreğimiz dağlandı. Şehit sayısının daha fazla artmaması en büyük temennimdir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” açıklamasında bulundu.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “İdlib’den gelen acı haberler yüreğimizi yakıyor. Şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun, Allah Mehmetçiğimizi korusun” dedi.
ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAKTI
AK Parti İl Başkanı Naim Makas, “Büyük devletimiz; peygamber ocağının yiğit evlatlarına; Mehmedimize uzanan siyonist elleri büyük bir irade ile kıracak, intikamını alacak ve şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Milletimiz devletimizin yanında, Rabbine secde ve dualarıyla yaradana sığınmakta ve zalimlere karşı muzaffer olmayı niyaz etmektedir. Yüce milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.
SAVAŞA HAYIR
CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, “Emperyalizmim kan gölüne çevirdiği Ortadoğu bataklığında yeni canlar vermek istemiyoruz. Bu nedenle savaşa hayır diyoruz. İdlib’de şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.
Mehmet Kuzey