Türk Eğitim Sen Çanakkale Şubesi Başkanı Resul Demirbaş ilçe minibüsleri ile ilgili hastaneye erişim yasağına getirilen yeni düzenlemeye ilişkin bir  açıklama yaptı. Demirbaş,  Çalışanlarımızın ilçelerine gitmek için en yoğun olarak kullandıkları Troya Caddesi’nden ilçe minibüslerinin kaldırılması kamu çalışanlarını, işçilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur edecektir. Biran önce bu uygulamadan vazgeçilerek tekrardan Troya Caddesi’ne ilçe minibüslerinin kullanmaları sağlanmalıdır” dedi. 

Başkan Resul Demirbaş yaptığı yazılı açıklamada, “Bölge İdare Mahkemesinin aldığı karar doğrultusunda ilçe minibüslerine uygulanan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne yolcu götürme yasağı kaldırıldı. İl Trafik Komisyonu, 24 Şubat Pazartesi gününden itibaren ilçe minibüslerinin günün her saatinde hastaneye yolcu taşımasına izin verdi. İl Trafik Komisyonu ilçe minibüsleri ile ilgili yeni bir karar aldı. İlçe minibüsleri pazartesi gününden itibaren günün her saatinde Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine gidebilecek. İlçe minibüsleri şehir içinde yolcu indirebilecek ancak şehir içinden yolcu almaları yasak olacak” dedi.

“Biga, Lapseki, Çan, Bayramiç, Ezine, Ayvacık tarafından gelen ilçe minibüsleri Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, Araştırma Hastanesi, AVM, Özel Hastane, Doğalgaz Kavşağı ve TUV Türk duraklarına yolcularını bırakmalarının ardından otogara ulaşacaklar” diyen Demirbaş, “Bu duraklardan yolcu almaları kesinlikle yasak olacak. İlçelere ulaşım ise 07.00-09.00 ve 17.00-19.00 saatleri arasında Otogar- Balıkesir Caddesi- Eski Otogar- Yeni Belediye- Aksa Doğalgaz- Cezaevi ve çevre yolundan ulaşım sağlanacak. 07.00-09.00 ve 17.00-19.00 saatleri dışında ise ilçelere ulaşım Otogar- Çevre Yolu- Araştırma Hastanesi ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi duraklarından yolcu alarak ilçelere ulaşım sağlayacaklar. İlçelere gitmek için Troya Caddesi’nin kullanılması yasaklanmıştır. İlçelere gitmek için Troya Caddesi civarında öğrenci, öğretmen, sağlık personeli, işçi ve kamu çalışanı olmak üzere yüzlerce vatandaşımız oturmaktadır. Kimisi çocuklarının eğitim durumundan, kimisi eşinin çalışma durumundan, sağlık durumundan ya da evinin Çanakkale’de olmasından dolayı Çanakkale ikamet etmekte ve ilçelere her gün geliş gidiş yapmakta olan yüzlerce çalışanımız vardır. Çalışanlarımızın ilçelerine gitmek için en yoğun olarak kullandıkları Troya Caddesinden ilçe minibüslerinin kaldırılması kamu çalışanlarını, işçilerimizi ve öğrencilerimizi mağdur edecektir. Biran önce bu uygulamadan vazgeçilerek tekrardan Troya Caddesine ilçe minibüslerinin kullanmaları sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi


Kaynak: Haber Merkezi