Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden emekli Jeoloji mühendisi Prof.Dr. Doğan Perinçek, Marmara bölgesinde son günlerde yaşanan depremlerle ilgili açıklama yaparak, “24 Şubat günü son 24 saatte üç adet, büyüklüğü 2 üstünde üç deprem yaşadık. Bu dikkatimizi çekti ve Marmara’yı tekrar yakın takibe aldık” dedi.

Son günlerde Türkiye-İran sınırında yaşanan 5.8 şiddetindeki depremin ardından gözler yine Marmara bölgesinde çevrildi. Olası Çanakkale depremi üzerine konferanslar veren Jeoloji mühendisi Prof.Dr. Doğan Perinçek, Marmara bölgesinde geçtiğimiz gün yaşanan 2.1, 2.7 ve 2.8 büyüklündeki depremlere dikkat çekerek, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

3 BÜYÜKLÜK DOLAYINDAKİ 3 DEPREM BİZİ ENDİŞELİ BEKLEMEYE YÖNELTECEKTİR
Ufak şiddetli depremlerin ardından yaşanan suskunluğa değinen Doğan Perinçek, “24 Şubat günü son 24 saatte üç adet, büyüklüğü 2 üstünde üç deprem yaşadık (2.1, 2.7 ve 2.8 büyüklüklerde). Bu dikkatimizi çekti ve Marmara’yı tekrar yakın takibe aldık. Tekirdağ güneyinde 2.7 büyüklükteki depremin olduğu noktaya yakın alanda 22 Şubat’ta olan 3.5 büyüklükteki depremden de dikkatimizi çekti. Ardından bugün suskunluk var. Önümüzdeki 3-4 gün içinde Marmara'da suskunluk yada önümüzdeki 2 hafta içinde olacak 3 büyüklük dolayındaki 3 deprem bizi endişeli beklemeye yöneltecektir. Marmara da suskunluk sonrası yada ardı ardına olan 3’ten büyük deprem sonrası Marmara dolayında etkili depremler yaşadığımızı unutmadık. 2014 Gökçeada depreminden önce 2 hafta içinde 3 büyüklükte ve dolayında üç tane deprem olmuş, ardından Gökçeada depremini yaşamıştık” ifadelerini kullandı.

Muzaffer Cirtel