Doğalgaza gelen zamların ardından soğuk havada faturalarda kabarık geldi. Bazı vatandaşlar bir araya gelerek yüksek doğalgaz faturalarına isyan etti.

Çanakkale’de ikamet eden birçok vatandaş kış aylarında kullandıkları doğal gazın faturasının yüksek gelmesi adına bir araya gelerek Aksa Çanakkale Doğal Gaz binası önünde itiraz dilekçesi vermek için toplandı. Doğal gaz faturalarının yüksek gelmesinden dolayı yaşadıkları ekonomik sıkıntıları dile getirerek faturada ki fiyatların olduğundan yüksek olduğunu ifade ettiler.

Aksa Çanakkale Doğal Gaz binası önünde toplanan vatandaşları temsilen konuşan Tarık Tunçaslan, “Faturalara dair itiraz et eylemi gerçekleştirecektik. Ülkemizde gün geçtikçe sürekli kötü haberlerle uyanıyoruz. İnsanların ekonomik koşullarından dolayı intihar etmekle yüz yüze geldi. Ekonomik bunalımdan dolayı evlerini geçindiremediği durumlarla karşılaşıyoruz. Faturaların her gün artması, gelen zamlarla birlikte artan faturalardan dolayı evlerini geçindiremez ve faturalarını ödeyemez durumu geldi. Bununla birlikte emekçi halkımız bir tarafta dururken bir tarafta patronların sürekli kar açıkladığı dağıtım ve enerji şirketlerinin kar açıkladığı dönemden geçiyoruz. Bizlerde gelen doğal gaz faturalarının diğer tüketim haklarının temel ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Bu temel ihtiyaçsa satılamadığını kabul ediyoruz. Bunun için Aksa Doğalgazın içine girip abone numaralarımızla birlikte itiraz dilekçelerimizi vereceğiz. Bu süreçte bizlerle durumun takipçisi olup, şirketin bize verdiği cevap konusunda farklı bir şekilde yol izlemiş olacağız” dedi.

Arzu Baladur