Hak-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ‘in yerel seçimlerin ardından Bayramiç Belediyesi ve İstanbul Belediyesi başta olmak üzere CHP ‘li Belediyelerde işten atılan işçilere yönelik kullandığı, iftira ve hakarete varan ifadeleri dolayısıyla emekçilerden özür dilemesi gerektiğini söyledi.
 
Özel’in işten atılan işçilere yönelik kullandığı ifadeleri ispat etmesi gerektiğini, aksi halde haksız yere işten attıkları işçilerden ve ailelerinden ve kamuoyundan özür dilemesi gerektiğinin altını çizen Hak-İş Konfederasyonu Çanakkale İl Başkanı Vedat Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “CHP Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel ‘in TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada yerel seçimlerin ardından CHP‘li belediyelerden işten atılan işçilere yönelik, ‘belediyeye sadece maaş için giden asalakları kovduk… Namusuyla çalışan personele yönelik siyasi tercihinden ötürü asla ve asla bir işten çıkartma olmamıştır’ şeklindeki açıklamaları belediyelerde alın teriyle çalışan emekçilere yönelik iftira ve hakarettir. Bayramiç Belediyesinden işten çıkartılan 67 işçinin hangisi bankamatik işçisiydi?

Yerel Seçimlerin ardından CHP ve HDP belediyelerde HAK-İŞ ‘e bağlı Sendikalarımıza yönelik bir operasyon başlatıldı. İşten çıkarılan üye sayımız 6 bini aştı. HAK-İŞ olarak, CHP yönetimine seçim meydanlarında verdikleri sözleri hatırlatmak üzere yoğun bir mücadele verdik. Bolu’da. Bayramiç’te, Antalya’da, İstanbul’da işten atılan üyelerimiz için Bolu’dan Ankara ‘ya 200 kiometre yürüdük ve işçilerin işe iadesini sağladık. İstanbul, Bayramiç, Antalya başta olmak üzere diğer iller dede haksızlıklara karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Belediyelerde işten atılan hiçbir üyemiz, işini yapmadığı, işe gitmediği ya da yanlış bir iş yaptığı için hukuki bir soruşturma geçirmemiştir. İşten atılan üyelerimizin tamamı, işinin başındayken cep telefonuna gelen SMS ile işten çıkarıldığını öğrenmiş, işten neden çıkarıldığına dair bir gerekçe sunulmamıştır. Haksız yere işten atılan ve işe dönmek amacıyla belediye önünde eylem yapan emekçilere yönelik Sayın Özgür Özel’in CHP’nin kurumsal kimliğini de kullanarak, CHP Grup Başkanvekili sıfatıyla TBMM Genel Kurulunda yaptığı bu açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Sayın Özel’in kar kış demeden işi, aşı ve geleceği için mücadele eden emekçilere yönelik ifadeleri en basit tanımıyla iftiradır, hakarettir. Sayın Özel’i kar kış demeden alın teriyle çalışan işçilerimizden, ailelerinden ve kamuoyundan özür dilemeye davet ediyor CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimini Sayın Özel’in yapmış olduğu hakarete varan açıklamaları dolayısıyla gereğini yapmasını bekliyoruz.”
 
Haber Merkezi