Geyikli’ye İl Özel İdaresi’nden termal su kuyusu ruhsatının verilmesini ardından açıklamalarda bulunan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “Geyikli’miz için tarihi bir gün İl Özel İdaresinden 14 bin dönüm alanda termal su kuyusu ruhsatını Geyikli Belediyesi adına aldık” dedi.

Çanakkale’nin birçok ilçesinde termal turizm önemli bir gelir kaynağı konumunda. Geyikli Belediyesi’de bu kaynağı kullanmak için ilk adımı geçtiğimiz günlerde attı. Bir inşaat firması tarafından termal su arama ruhsatı ücretsiz olarak Geyikli Belediyesi’ne devredildi. Ardından İl Özel İdaresi’nden 14 bin dönüm alanda termal su kuyusu ruhsatı verildi.

ÇALIŞMALARIMIZA RESMÎ OLARAK BAŞLIYORUZ
İl Özel İdaresi’nden verilen ruhsat hakkında büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Oruçoğlu, “ Geyikli’miz için tarihi bir gün İl Özel İdaresi’nden 14 bin dönüm alanda termal su kuyusu ruhsatını Geyikli Belediyesi adına aldık. Termal turizm ve seracılık faaliyetlerimiz için çalışmalarımıza resmî olarak başlıyoruz. Geyikli turizmi 12 ay, olacak iş istihdamı artacak. azimle inançla çalışıyoruz” diye konuştu.

Bünyamin Nami Tonka