Türkiye Turist Rehberliği Birliği (TUREB) tarafından üniversitelerin turizm rehberliği bölümü öğrencileri ya da rehberlik bölümünden mezun olacak rehber adayları ile ruhsatnamelerine bölge ekletmek isteyen rehberlerin zorunlu eğitim gezileri kapsamında Marmara – Ege – Akdeniz – İç Anadolu – Karadeniz bölgeleri olmak üzere zorunlu eğitim gezisi düzenlendi.

Çanakkale’de eğitim gezisi kapsamında şehir merkezi hakkında bilgi verildi. Öğrenciler eğitmenler eşliğinde Çanakkale merkezinde ki farklı bölgeleri ziyaret etti.

Eğitim gezileri hakkında bilgi veren Türkiye Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Yönetim Kurulu Üyesi Adem Biçer, “Rehber olabilmek için ön lisans, lisans ve yüksek lisans rehberlik bölümünden mezun olması ve en az bir yabancı dil sınavından 75 üzeri almak gerekiyor. Turist Rehberliği Birliğinde eğitim düzenleniyor. Bu üç şartı yerine getirdikten sonra yapılan kapsamlı bir eğitim gezisi Çanakkale’de yapıldı. Marmara ve Ege Bölgesi’ni kapsıyor. Yaklaşık 400 kişi katılıyor. Bugün Çanakkale’de Troya bölgesini gezdik. Yarın Gelibolu’yu ve şehitlikleri, ertesi günde Asos ve Ayvalık’a kadar devam edecek. Bölgemizde ki tarihi turistik noktaları başta göstermek üzere rehber adayı arkadaşlara Çanakkale bölgesi ile eğitim programı düzenleniyor. Daha sonra tur gurupları ile bu bölgelere gelmeyi sağlamak istiyoruz. O yüzden yetiştirme çalışıyoruz” dedi.

Muzaffer Cirtel