Çanakkale’de bir ilk olarak Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında Biga Devlet Hastanesi’nde manevi destek uzmanı göreve başladı.

Protokol kapsamında Biga Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayan  Manevi Destek Uzmanı Necati Yılmaz, dini referanslardan hareketle,  vatandaşların yaşadığı psikolojik olumsuzluklara karşı moral kazandırmayı amaçlıyor. Yılmaz, kendisinden destek isteyen hasta, hasta yakını ve hastane personeline dinin sağlığı korumaya, tedaviye ve hastalığın doğru anlaşılmasına verdiği önem, ibadetlerin sağlıklı olmaya olumlu etkileri, hastalık durumunda ve hastane ortamında ibadet, tevekkül, kaza, sabır,şükür, gibi konularda bilgilendirme yapıyor.

Memur Sen Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen konuyla ilgili açıklama yaparak, “Diyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında Hastanelerde Manevi Destek Sunmaya Yönelik İşbirliği Protokolü“  çerçevesinde Çanakkale ilimizde  ilk olarak Biga Devlet Hastanesi’nde manevi destek uzamanı hizmet vermeye başladı. Manevi destek hizmeti; dini referanslardan hareketle, insanların acılı, sıkıntılı, üzüntülü, korkulu hallerinde, yalnızlık ve ümitsizlik duygularına kapıldıklarında, Ani değişmelerle gelen kriz durumlarında, maruz kaldıkları yeni duruma uyum sağlama ve baş edebilme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı,  varsa sorularını cevaplamayı, hayatlarına yeni bir anlam vermelerine eşlik ederek, onlara moral kazandırmayı amaçlamaktadır. Manevi destek uzmanı kendisiyle görüşmek isteyen hasta, hasta yakını ve hastane personeli de dahil olmak üzere dinin sağlığı korumaya, tedaviye ve hastalığın doğru anlaşılmasına verdiği önem, ibadetlerin sağlıklı olmaya olumlu etkileri, hastalık durumunda ve hastane ortamında ibadet, tevekkül,kaza,kader, sabır, şükür ilgilenir.  Protokol kapsamında Biga Devlet Hastanesi’ne atanan   Manevi Destek Uzmanı Necati Yılmaz kardeşimize hayırlı hizmetler yapmasını temenni ederiz” ifadelerini kullandı.
 
Arzu Baladur