Halk Bahçesinde yenileme çalışmaları kapsamında parke taşlarla örülü yollar değiştirilerek 441 metre kare kayrak taşı ile değiştirildi. Fakat yapılan yol çalışmasında kullanılan toprak yağmur her yağdığında kayrak yolu çukura dönüşüp, etrafı çamur ile kaplanmasına neden oldu. Yapıldığı günden bu yana şikayetçi olan vatandaşlar, bu yolun yeniden yapılmasını istiyor.

Vatandaşlar Halk Bahçesinde yürürken kayrak yoldan geçmek zorunda kalıyor. Bisiklet geçemez yazısına rağmen bisiklet kullanıcıları kayrak yoldan geçip yolun bozulmasına ve daha çok çamurlanmasına neden oluyor.
Pek çok vatandaş kayrak taşlı yolu kullanırken sıkıntı yaşıyor. Yola bakmadan yürüyen vatandaşlar yola takılıp tökezliyor. Topuklu ayakkabı giyen bazı kadınlar ise kayrak taşlı yolda yürürken ayakları çamura sağlanıyor. Vatandaşlar kayrak taşlı yolun değiştirilmesini talep ediyor.

Halk bahçesinde yeni yapılan çalışmalar kapsamında amfi tiyatronun kapasitesi arttırıldı. Zübeyde Hanım Kapısı girişi yeniden yapıldı.  Kamera sistemi, güvenlik kulübesi inşası, yağmursuyu ve tuvalet için altyapı yapılması, otomatik sistem sulama sistemi yapılması, 441 metre kare kayrak taşı ile patika yol yapılması ve 450 metre koşu parkuru yapıldı. Proje kapsamında ayrıca Halk Bahçesi alanına 15 bin 569 metre kare rulo çim uygulaması ve 6 bin 149 Adet çok yıllık fidan dikiminin yanı sıra 1 adet tuvalet yapıldı.

Damla Şener Okdaş