Gökçeada Belediyesi tarafından 9 Köy Projesi ile birlikte çocuklar ve kadınlar için atölyelerde etkinlik düzenlendi. Çocuklarla birlikte sıfır atık projesi, kadınlar için ‘Güçlü iletişim, Mutlu Aile’ diyerek şiddetsiz iletişim ve anne, babanın çocuklarla güvenli, sağlıklı iletişim kurma temelleri kurulan atölyelerde eğitimi verildi.

9 Köy Sosyal Kooperatifi, Formex ve Rota Gelişim Gökçeada’ya gelen misafirler Gökçeada Belediyesi Kadın ve Çocuk Atölyelerinde etkinlik gerçekleştirdi.
Etkinlik için adaya gelen Formex Kurucu ortakları Murteza Sancar ile Baki Demir, Rota Gelişim’den Tuğba Kaplan ve 9 Köy Kurucu Ortakları Serhat Kutlay, Yasemin Uluçınar, Yester Özmerinoğlu, İlkin Erkorkut, Zeynep Çukadar ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Doktora Öğretim Görevlisi Ersin Uygun çocuklar ve kadınlar ile yaptıkları etkinlik yaptı. Gökçeada Belediyesi Çocuk Atölyesinde ‘Sıfır Atık’ konusu irdelenirken aynı saatlerde Kadın Atölyesinde de ‘Güçlü İletişim, Mutlu Aile’ konusu irdelendi. Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin tarafından kadınlara dağıtılan karanfiller ellerinde tüm dikkatleri ile konuya odaklanan Gökçeadalı Kadınlar çocuklar kadar heyecanlı olmasalar da bu tür etkinliklerin sürekli hale getirilmesi gerekliliğini vurguladılar.
Çocuk Atölyesinde ise işlenen konuya çocukların katılımı ve geri dönüşüm performansı etkinliği gerçekleştiren konukları mutlu etti. 9 köyden biri olarak Gökçeada’nın seçilmesinde ki kararın doğruluğu çocukların tarafından onaylanmış oldu. Özellikle Gökçeada Ortaokulu 7-A sınıfından 3 öğrencinin Tuz Gölünü konu alan sunumları gelecek için kararlara çocukları ortak etme zamanının çoktan geldiğini ve geçmeye başladığını gösteriyor.
Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Gökçeada Belediyesi olarak 9 Köy Projesi ile birlikte, Belediyemizin Çocuk ve Kadın Atölyelerinde Çocuklarımıza yönelik; sıfır atık projesi, kadınlarımızla birlikte; "Güçlü iletişim, Mutlu Aile" konulu etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Çocuklarımızın, kadınlarımızın katılımı ve geri dönüşleri gerçekten çok güzeldi. Pazar gününü bizlere ayırıp bu faydalı etkinliğimize katılan tüm Gökçeadalılara teşekkür ederim” dedi.

Damla Şener Okdaş