Çanakkale Seramiği ustası İsmail Bütün, Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülüne layık görüldü.

UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilen, Türkiye'nin de 2006 yılında taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında, Yaşayan İnsan Hazineleri Türkiye Ulusal Envanterini oluşturma çalışmaları çerçevesinde her yıl yapılan Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti.  Kültür ve Turizm Bakanlığınca verilen ‘Yaşayan İnsan Hazineleri’ ödülüne bu yıl layık görülen isimler arasında Çanakkale seramiği ustası İsmail Bütün de yer aldı. Bütün, ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı. 
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2006'da UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Sözleşmesi'ne taraf olduğunu hatırlatarak, toplumlardan bireylere, insanların kültürlerinin bir parçası olarak kabul ettikleri uygulamaların, temsillerin, anlatımların, bilgilerin, becerilerin, bunlara ilişkin araçların, gereçlerin ve kültürel mekanların somut olmayan kültürel miras olarak görüldüğünü anlattı. Ersoy, “Yaşayan İnsan Hazinesi bizlerin verdiği değil, hayatları ve eserleriyle bizzat onların var ettiği bir unvandır” dedi.
 
 
 


Kaynak: Haber Merkezi