Lösemili oğluna maddi destekte bulanmak için Halk pazarında satış yapmaya başlayan Bozcaadalı Yasemin Dingin, hastaneye daha rahat gidebilmek adına Çanakkale’ye taşındı. Oğluna destek olmak için pazarda yapmış olduğu ev yapımı birbirinden farklı reçeller yapıp Salı, Cuma ve Pazar günleri Halk pazarında satmaya başladı.
Hastalık ile mücadele etmek ve oğluna maddi anlamda destek olmak için gece gündüz demeden çabaladığını ve ne kadar güçlü olduğu herkese kanıtlayacağını dile getiren Dingil, “Maddiyatım biraz düzelirse ilk hedefim bir küçük kafe açmak ve o kafede down sendromlu çocukları garson olarak çalıştırmak istediğini aynı zamanda kendi gibi olan lösemili çocuklarının annelerine de açmak istediği kafede yer vermekten dolayı mutlu olacağım” dedi. 

Allah Böyle Bir Dert Verdiyse Bize Oturup Ağlamaktansa Kalkıp Bir Çözüm Bizde Üretmeliyiz
Oğlu için her şeyi yapacağını kimseye muhtaç olmadan ayaklarının üzerinde duracağını ifade eden Yasemin Dingin, “14 senedir Bozcaada’da yaşıyordum. 3 çocuk annesiyim. Şimdide Çanakkale’ye taşındım. Bir tane iki kere ilik nakli geçirmiş bir oğlum var. Bizde onun peşinden sürekli gezip duruyoruz. Nerede nasıl sağlık sıkıntılarını gidere biliriz diye çözümler bulmaya çalışıyoruz. Bende ona destek olmak ve kimseye muhtaç olmayayım diye reçel çeşitlerine başladım. Satışlara başladık. Çeşit çeşit reçellerimiz var. İnşallah bende satış yapar ona faydam olur diye gece gündüz çabalıyorum. Allah böyle bir dert verdiyse bize oturup ağlamaktansa kalkıp bir çözüm bizde üretmeliyiz. Ben her zaman şükrederim daha kötü süreçler atlastan annelerimizde var. Benim şartlarım bunu el veriyor. Reçel yapabiliyorum bu benim belimden geliyorsa evde oturup yatmak istemiyorum. Yani birçok anneler ne gerekiyorsa yapabilir ama bazı oturup ağlamayı tercih ediyor. Bende derdimle savaşmayı öğreniyorum. Elimden ne geliyorsa yapıyorum. Reçel olarak da kabak, patlıcan, incir, elma, şeftali, nane, akasya, karpuz, domates, çilek, limon, havuç, mandalina, portakal kabuğu, kozalak, biber reçeli ne çeşit aklınıza geliyorsa onun reçelini yapıyoruz. Bozcaada’nın reçelleri meşhurdur bende onlardan esinlenerek bir yola girdim Benimde maddiyata ihtiyacım var ki oğluma bütün kapıları açabileyim. Bende böyle bir işe giriştim. İnşallah sonunu getiririm diye düşünüyorum. Bundan sonra Cuma, Pazar ve Salı günleri pazara çıkacağım. Hastanede olsam da benim yerime başkası çıkacak. Ama her hafta çıkmaya çalışacağım. Maddiyatım biraz düzelirse ilk hedefim bir küçük kafe açmak pişi akıtma ve reçeller bunun yanında benim gibi evladı için çabalayan anneleri iş yerimde çalıştırmak ve down sendromlu çocukları da garson olarak onların yanında annelerde arka tarafta mutfakta çalıştırmak inşallah bunu da bir gün hayalimi gerçekleştireceğim. Biz ne kadar güçlü olduğumuzu çocuklarını kullanan anneler değil de evet çocuğu için şunu başardı diyen anneler olacağımıza çok inanıyorum” dedi.

Mehmet Kuzey