Geyikli beldesinde zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen 19 köpekle ilgili Geyikli Belediyesi’ni suçlayanlara yönelik sosyal medya hesabından açıklama yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, “O akşam nöbetçi olan belediye personellerimiz burada. Kalkıp biriniz köpek öldürür müsünüz? Böyle bir talimatımız varsa kafama sıkacağım burada. Biz Geyikli Belediyesi olarak böyle bir şey yapmayız. Lütfen kimse böyle bir şeylerden yararlanmaya çalışmasın” dedi.
 
Geçtiğimiz günlerde Geyikli Beldesinde 19 köpek zehirlenerek öldürüldü. Vatandaşlar ise sabah katlıklarında köpeklerin cesetleriyle karşılaşınca duruma sosyal medya üzerinden büyük tepki gösterdi. Öte yandan bazı vatandaşların köpeklerin öldürülmesinden Geyikli Belediyesi’ni sorumlu tuttu. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin açıklamalarda bulunan  Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, belediyeyi sorumlu tutan kişilere tepki gösterdi.

KÖPEKLERİMİZİ ZANNEDİYORUZ ZEHİRLEMEK SÜRATİYLE ÖLDÜRDÜLER
Sosyal medya hesabından yayınladığı video ile açıklama yapan Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, köpeklerin ölümüne ilişkin konuşarak,” Bugün Geyikli’de az önce 3 tane daha köpeğin ölüm haberini aldık. 19 tane can dostumuzu, köpeklerimizi zannediyoruz zehirlemek süratiyle öldürdüler. Bu bizi çok derinden yaraladı. Geyikli Belediyesi olarak şuanda bir bakım istasyonu kuruyoruz. Bir veteriner hekim aldık. Bu can dostlarımıza mamalar aldık. 2 personelimiz Bahçelievler Belediyesi’nde araç satışlarıyla ilgili. Bu güzel gelişmeleri yaşarken, maalesef bu köpeklerimizi bugün ölüm haberiyle sarsıldık” ifadelerini kullandı.

HAYVANLARI ÖLDÜRECEK KADAR CANİ MİYİZ
Oruçoğlu,bir belediye meclis üyesinin Geyikli Belediyesi’ni suçladığını söyleyerek, “Bizde bunun üzerine belediye meclis üyemize ‘bir şey mi gördünüz, bunu bizimle paylaşın’ dedik. Şuan polis ekipleri çalışma yapıyor. Bir şey gördüyseniz, bir şey varsa bizimle paylaşın. Geyikli Belediyesi olarak elimizden geleni yapalım. Üstüne ısrarla gittikçe, bunun çamur at izi kalsın kampanyası olduğunu anlayınca hemen geri çıktı. Belediye meclis üyemiz sonra bize özelden mesaj atıp; ‘şu şunu yayınlandı, eski başkan bunu yayınladı’ gibi ifadelerde bulundu.  Eski başkanın yayınladıklarına baktım. Ne güzel köpeklerin öldürülmesiyle ilgili tepkisini dile getirmiş. Sağ olsun belediyemize iftira atmamış. O gün nöbetçi olan belediye personellerimiz burada. Yazıktır, günahtır. O hayvanları öldürecek kadar cani miyiz?  Biz o hayvanlara bakmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir tane karınca görsek, aracımızın direksiyonunu kıvırırız hayvanlarımıza zarar gelmesin diye. Eğer bunu kim yaptıysa, onu Allaha havale ediyoruz. En büyük caniliktir, kötülüktür” şeklinde konuştu.

BÖYLE BİR TALİMATIMIZ VARSA KAFAMA SIKACAĞIM BURADA
Ölen hayvanların içerisinde hamile hayvanların olduğunu söyleyen Mevlüt Oruçoğlu, “18 Mart Sitesi, 618 Balığın orada, sanayi, yani bilinçli bir elle sanki onları öyle komple öldürmüşler. Şuan daha çıkmaması için dua ediyoruz, dolaşıyoruz. Bunun için bir kriz ekibi kurduk. Jandarma ile bu bilgileri paylaştık. Kameralar taranıyor, teknik ve fiziki takip yapılıyor. Biz size şunu açıklama ihtiyacı hissettik. Biz Geyikli Belediyesi olarak can dostlarımızın yanındayız. Onlar için mücadele ediyoruz. Kimse kalkıp böyle ucuz provokasyonlara girmesin. O akşam nöbetçi olan belediye personellerimiz burada. Kalkıp biriniz köpek öldürür müsünüz? Böyle bir talimatımız varsa kafama sıkacağım burada. Biz Geyikli Belediyesi olarak böyle bir şey yapmayız. Lütfen kimse böyle bir şeylerden yararlanmaya çalışmasın. Şuana kadar 19 tane can dostumuzun ölüsünü topladık. İnşallah bu sayı daha da artmaz. Teknik ve fiziki, kamera takipleri yapılıyor. İnşallah bunları ortaya çıkaracağız.
 
Arzu Baladur