Çanakkale merkezdeki tarihimizi bilmek ve öğrenmenin gerekliliğinden yola çıkarak Luvi Tour önemli bir girişime imza attı. Yaptığı ücretsiz Çanakkale turlarıyla her gün önünden geçtiğimiz tarihe bir anlam kazandırmayı hedefledi.
Çanakkale’deki yerel Seyahat acentesi Luvi Tour, Çanakkale halkının her gün önünden geçtiği binaların, sokaklarının anlamını kaybetmemesi uğruna bu hafta üç defa gerçekleşecek turun ilkini bugün gerçekleştirdi.

ÇANAKKALE’DEKİ 16 TARİH NOKTASI
Çanakkale yürüyüş turu geçtiğimiz gün Özgürlük Parkı’ndan başlayıp Tatar Camii’ne kadar uzanan 16 rotasyonu Profesyonel Rehber Serkan Tağrıkulu eşliğinde öğrenmeye çıktı. 30 Kişilik kontenjanı olan ücretsiz tura Çanakkale halkı tarafından yoğun talep gösterildi.
Özgürlük Parkından başlayıp, eski hastane, Reşat Nuri Güntekin evi, şu an Seramik Müzesi olan eski hali Er Hamamı, ardından Piri Reis Müzesi, Madam Kety Evi, Truva atı, Çimenlik Kalesi, Kent Müzesi, Fatih Camii, şu anki hali ile Zafer Meydanı olan Ermeni Kilisesi, Tıflı Cami, Aynalı Çarşı, Bit Pazarı, Havra, Arap Cami ve Tatar Camiine gidilerek tur son buldu. Tur katılımcıları Rehber Serkan Tağrıkulu ve Luvi Tour acentesine bu anlamlı girişimlerinden dolayı teşekkür ettiklerini belirtti.

‘’ŞEHRİMİZİ TANIYORUZ’’ TEMASI
Luvi Tour Seyahat Acentesi sahibi İkbal Akça, bu girişimin Çanakkale halkının geçmişini öğrenmesi ve değerlerini kaybetmemesi gerekliliğinden yola çıkarak oluşturulduğunu belirtti. Akça, ‘’Rehberimiz Serkan Tağrıkulu ile birlikte hazırladığımız bu girişim turizm adına da önemli bir gelişme oldu’’ dedi.
Profesyonel Rehber Serkan Tağrıkulu ise, bu gibi etkinliklerin artarak devam edeceğini belirterek,’ ‘’Şehrimizi tanıyoruz’’ temasıyla gerçekleştirdiğimiz bu tur Çanakkale turizmine büyük katkılar sağlayacaktır’’ şeklinde konuştu.
 


Kaynak: Haber Merkezi