Elazığ’da meydana gelen depremin ardından Çanakkale’de deprem bölgesine yardım için kampanyalar başlatıldı. Çanakkale Belediyesi başta olmak üzere Kepez Belediyesi, Gökçeada Belediyesi ve işletmeler yardım kampanyasında bulanacağını sosyal medya hesabında bilgi verildi.

Gökçeada Belediyesi Başkanı Ünal Çetin sosyal medya hesabında yardım kampanyası başlattıklarını ifade ederek, “Gökçeada Belediyesi olarak harekete geçiyoruz. Gökçeadalı vatandaşlarımızdan isteğimiz, deprem bölgesi için elzem ihtiyaç olan çadır, battaniye ve ısıtıcının yanı sıra su, kuru gıda vb gibi malzemeleri ellerinden geldiğince her haneden bir destek düşüncesiyle, yardımlarınızı
belediyemize getirmenizi bekliyoruz. Salı günü akşamına kadar toplayacağımız yardım malzemelerini deprem bölgesine ulaştırmak için yola çıkacağız. Haydi Gökçeada'lı Elazığ için yardım vakti” diye paylaşım yapıldı.

Kepez halkımızı Elazığ ile dayanışmaya çağırıyoruz
Kepez Belediyesi Başkanı Birol Arslan’da sosyal medya hesabında yardım için kampanya başlattıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, “Elazığ’da yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmak için Kepez Belediyesi olarak yardım kampanyası başlatıyoruz. Kepez halkımızı Elazığ ile dayanışmaya çağırıyoruz. Battaniye, mont, kazak, çorap, bere, atkı, çocuk bezi, çocuk maması, gıda kolisi ve benzeri eşyaları belediye hizmet binamıza getirebilirsiniz. Yardımlarınız belediyemiz tarafından pazar gecesi 00.00’da Elazığ’a yola çıkacaktır” diye bilgi verildi.

Her Doğal Felaketin En Büyük Mağduru Hep Çocuklardır
Çanakkale’de ki özel işletmelerde sosyal medya hesaplarında ‘depremde en çok çocuklar üşür’ düşüncesiyle yola çıkarak artı, bere, çorap, eldiven getirmeleri için Çanakkaleli vatandaşları uyarıda bulundu. Sosyal medya hesabında , “Her doğal felaketin en büyük mağduru hep çocuklardır. Mevsim kış Elazığ’da yaşayan depremde mağdur olan çocuklar için ‘Atkı, bere, çorap, eldiven’ topluyoruz. Kampanyamıza destek için yardımlarınızı bekliyoruz” diye duyuru yapıldı.
Çanakkale Belediyesi de yapılacak yardım ile kamuoyu bilgilendirmesi yapılacağını sosyal medya hesabında duyurdu.

Damla Şener Okdaş